Bakan Tunç'tan Ogün Samast iddianamesi ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 12:29

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tunç, Ogün Samast hakkındaki yeni iddianameye ilişkin, 'Yargı makamları gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil.' dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI

Uluslararası ceza mahkemesinde mutlaka yargılanacaklardır. Gazze'de bebekleri katledenler soykırım suçundan yargılanmalı. Filistinlileri yalnız bırakmayacağız.

50+1 SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi istikrar rejimidir. Bu sistemden geriye dönüş olmadığını cumhurbaşkanımız da iletti. İhtiyaçlar durumunda değişikliklerin, revizyon ihtiyacı varsa kaçınılmaz, milletimizin huzurunda olduk. 50+1 düşüncesinde takdir tabi ki Meclis’tedir. Mutabakat sağlandığında demokratik sivil bir anayasa yapılabilir.

OGÜN SAMAST HAKKINDA YENİ İDDİANAME

Bu konular, yargısal süreçlerle ilgili konular. Yargısal süreçle ilgili konularda dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil. 2007 yılında gerçekleştirilen ve Türkiye’yi sarsan hunharca bir cinayet gerçekleştirildi. Cinayet sonrası azmettirenler ve tetikçilerle ilgili yargılama süreci başladı. Tetikçinin yaşının küçük olması nedeniyle çocuk mahkemesinde devam etti. Diğer azmettirenlerle ilgili olarak da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verildi. Bunların infazı cezaevinde devam ediyor. Çocuk mahkemesinde yargılanan tetikçinin Türk Ceza Kanuna göre çocuk olması sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası yerine 18-24 arasında takdir edilecek bir ceza söz konusudur. Mahkeme o dönemde 21 yıla hükmetti. Cezaevinde yatmış olduğu süre Ceza İnfaz Kanunumuza göre doldu.

 

Haberin Devamı

"YARGILAMA DEVAM EDECEK"

Azmettirenlerle tetikçiye terör örgütü olmayan örgüt kapsamında cezalar verilmişti. Çocuk mahkemesine suç duyurusunda bulunan tetikçiyle ilgili olarak da iddianame düzenlenmişti. Nisan ayında bu iddianame birtakım eksiklikler nedeniyle iade edilmişti. Bu eksiklikler giderilerek yeni iddianame tekrar çocuk mahkemesine sunuldu. Bu kapsamda da yargılama devam edecek

 

İDDİANAME ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK MI?

Tüm bunların değerlendirmesini yapacak olan mahkemelerimizdir, yargı makamlarıdır. Hep beraber bunun neticesini bekleyeceğiz

Haberin Devamı

AKŞENER’İN İDDİALARI

Bu çok ciddi bir iddia. Böyle bir iddia varsa cumhuriyet savcılıklarına bildirilmeli. Hemen üzerine gidebilecek bir iddia. Sayın Akşener’in yargı mekanları ile paylaşması önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!