Bakan Nimet Çubukçu: Doğumdan ölüme kadar eğitim gerekli

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nimet Çubukçu: Doğumdan ölüme kadar eğitim gerekli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye’de insana yatırım yapmakta geç kalındığını belirterek "Eğitim bir toplumun yapı taşıdır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi ile eğitimde aldıkları mesafe doğru orantılıdır. 7’den 70’e değil, doğumdan ölüme kadar eğitime önem verilmelidir" dedi.

Çubukçu, dün Ürdün Kraliçesi Rania ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı AÇEV’in (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) "7 Çok Geç" kampanyası çerçevesinde düzenlenen "Toplumsal ve Ekonomik Kalkınma İçin Erken Çocukluk Eğitimi" konferansının açılış konuşmasını yaptı. Temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin 0-6 yaş arasında biçimlendiğini belirten Çubukçu, bu dönemdeki ilk basamak eğitimden, Türkiye’de çok az çocuğun yararlandığını söyledi.

Çubukçu, 7 yaşında başlayan ikinci basamak eğitim öncesinde okullaşma oranının yüzde 16.1 olduğunu belirterek bu oranın AB ülkelerinde yüzde 100’e yakın olduğuna dikkat çekti. AÇEV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı da "7 Çok Geç" kampanyasıyla, okul öncesi eğitim bilincini yaratmayı amaçladıklarını, Türkiye’de çocukların okula başlamadan önce en az 1 yıl eğitim almalarını hedeflediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!