Bakan Koç'tan Sinoplular'a müjde

Güncelleme Tarihi:

Bakan Koçtan Sinoplulara müjde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2006 11:00

Dünya Turizm Fuarı’na katılmak üzere Londra'ya giden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ünlü TV kanalı BBC World’un konuğu oldu.

Yaklaşık 15 dakika süren röportajda Türk turizminin geldiği noktayı ve beklentileri anlatan Koç BBC World yayın ekibini Sinop’a davet ederek, “Buyrun gelin huzur ve cennet kenti nasıl olur görün. Yaylası, platolarıyla dünyada bir eşi benzeri yok” dedi.

BBC World spikeri Sean O’Hara’nın sorularını Türkçe yanıtlayan Bakan Koç, 2006 yılında yaşanan krizler nedeniyle Türk turizminin beklenen hedefe ulaşamadığını, bu olumsuzluğun bile deneyim kazandırdığını söyledi. Turizmi deniz, kum güneş üçgeninden kurtarıp tarih, kültür ve doğa turizmini geliştirmek olduğunu belirten Koç, “Türkiye’nin rakipleri olan İspanya ve Yunanistan’a göre zengin kültürel farklılıklarımız var. 130 antik tiyatromuzla henüz toprağın altında 3 bin adet antik kentimiz var.

Bunları gün ışığına çıkartmak ve tanıtmak istiyoruz. Bunu yaparken ikinci konutları da daha çok AB ülkeleri vatandaşlarına satarak yılın 12 ayı turizmi gerçekleştirip, Açık Müze Turizmi’ni yaygınlaştırıp, Akdeniz’de lider olmak istiyoruz” dedi.

Orta Karadeniz’in cennet köşelerinden Sinop’u ‘Dünyanın Rahat ve Huzur Turizmi’ yapmak için projelerin hazırlandığını ve ilk olarak yoluyla, turistik tesislerini yapacaklarını anlatan Koç, şunları söyledi:

“Birkaç yıl içinde Sinop’u hiç kimse tanıyamayacak. Sinop’ta yayla ve plato turizmini geliştirip dünyanın gözde merkezlerinden biri haline geleceğiz. Önümüzdeki haftalarda Sinoplular'a bu kararı açıklayıp geleceğe yönelik planlarını hazırlamalarını isteyeceğim.”

Times Nehri kıyısında gezinti yapan Bakan Koç daha sonra BBC World’un kokteyline katılan Bakan Koç ünlü televizyon kanalının yöneticileriyle sohbet etti, onlara tercüman aracılığıyla Karadeniz fıkraları anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!