Bakan hem güldü, hem güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Bakan hem güldü, hem güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 16:28

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Rize'de katıldığı bir toplantıda konuşurken not kağıtlarını karıştırdı. Uzun süre kürsüde sessiz kaldı, en sonunda 'Daha fazla konuşamayacağım' dedi ve gülerek kürsüden indi. Bakan'ın bu hareketi hem kendini hem de toplantıyı izlemek için salonda bulunanları çok güldürdü.

Haberin Devamı

İŞTE BAKAN'IN HEM GÜLDÜĞÜ, HEM DE GÜLDÜRDÜĞÜ ANLARIN FOTOĞRAFLARI

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılan Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Lütfü Çırakoğlu, Safiye Seymenoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan Ak Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılmadığını belirterek “Kendisine acil şifalar diliyoruz. Ona Türkiye’nin ihtiyacı var. Umarız biran önce sağlığına kavuşur” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da konuşmasında, “Başbakanımız bugün gelemedi. Ama o hep bir şeyi söylerdi, ‘Beraber yürüdük biz yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’ derdi. Yağmurda ıslanırsanız hasta da olursunuz. Ama hastalık geçer” dedi. Konuşmasında demokratik açılımı değerlendiren Bakan Özak, salonda asılı olan Başbakan Erdoğan’ın Türk bayrağını öperken çekilmiş fotoğrafını gösterdi ve şunları söyledi:
“Başbakanımız Türk bayrağını öpüyor. Başbakanımızın dedesi Kemal Mutlu, Kars Sarıkamış’ta şehit oldu. Başka kim şehit oldu? Diyarbakır, Makedonya, Filistin, Batum, Halep ve bu coğrafyadan gelen insanlar şehit oldu. Bugün bu insanlar arasında problem varsa çözelim mi? Çözelim. Bu insanların dedeleri birlikte şehit oldu. Bugün neden Doğu ve Güneydoğu’da bu terör hadisesi sorununu yaşıyoruz? Bir süreç devam ediyor. Bu süreç, milli birlik ve kardeşlik projesidir. Yüzyıldır bu ülkede bu sorun var. Şu anda buna karşı olan kim? Terör örgütü. ‘Hayır, olmaz’ diyor. Bir takım eylem ve organizasyonlar yapıyor. Bir de maalesef muhalefet. Terör örgütü ile muhalefet bu proje ortadan kalksın diye nasıl bir yerde birleşmiş? Ben muhalefetin bunu tekrar düşünmesini rica ediyorum. Bu kadar seviyeli bir ifade kullanıyorum. Terör örgütü bunu baltalamak istiyorsa, muhalefet buna lütfen alet olmasın.”

Haberin Devamı

BAKAN NOT KAĞITLARINI KARIŞTIRDI

Haberin Devamı

Konuşması sırasında not kağıtlarını karıştıran Bakan Özak, önce korumasından yardım aldı. Ancak yeniden söze giremeyen, kürsüde uzun süre sessiz kalan ve sık sık su içen Bakan Özak “Daha fazla konuşamayacağım” dedi ve gülerek kürsüden indi. Bakan Özak'ın gülmesi salondakileri de güldürdü. Bakan Özak, yerine oturduktan sonra da yüzünü kapatarak gülmeye devam edince salondan büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!