Bakan Güler: Polis orantılı gazımız modern

Güncelleme Tarihi:

Bakan Güler: Polis orantılı gazımız modern
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 01:28

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan olaylarda TOMA’lardan sıkılan suyun kanalizasyondan alındığı iddiasına “Polis itfaiye suyu kullanıyor” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1 Mayıs olaylarında kendisinin de hedef olduğu tazyikli su ve biber gazlı müdahalenin ardından, TOMA’lardan sıkılan suda kanalizasyon kalıntısı olabileceğine ilişkin kuşkuları TBMM gündemine taşımıştı.

Sorulara 4 ay gecikmeyle yanıt veren Güler, şunları anlattı:
“Polis, itfaiyenin kullandığı suyu kullanıyor. İhtiyaç olması durumunda püskürtülen su içerisine gıda boyası ve OC gaz solüsyonu eklenebilmekte, ayrıca araçta kullanılan yangın söndürme sistemi için de yangın söndürme köpüğü kullanılmaktadır. Yapılan uyarı ve ikazlara rağmen kamu düzenini bozan, diğer insanların temel hak ve özgürlüklerini engelleyen, kanuna aykırı eylemi sonlandırmamak veya dağılmamak için güvenlik güçlerine karşı şiddet içeren fiillerle saldırıda bulunanlara karşı ilgili mevzuatın verdiği yetki kapsamında son çare olarak orantılı güç kullanmak suretiyle müdahalede bulunulmaktadır. Göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatı, bütün modern ülke güvenlik teşkilatlarında olduğu gibi teşkilatımızda da, yetkili amirin emri ve gözetimi altında, bu konuda eğitim almış personel tarafından kullanılmaktadır.”

Haberin Devamı

ESKİ BAKAN DA 'GAZIMIZ ORGANİK' DEMİŞTİ

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu’nun gaz kullanımı ile ilgili soru önergesini yanıtlayan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, göz yaşartıcı OC gazının tamamen doğal olup insan sağlığı üzerinde kalıcı hiçbir etkisi olmadığını anlatırken, “CS gazı ise üretici firma tarafından ‘Uygun eğitim almış personel tarafından kullanıldığında insan sağlığına zararlı olmadığına’ dair verilen kalite güvenlik belgesiyle kullanılmaktadır. Ülkemizde, gaz mühimmatlarından kaynaklanan bir ölüm vakası yaşanmamıştır” demişti.

BAKMADAN GEÇME!