Bakan Güler, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Sergisi'ni açtı... 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Güler, Cumhuriyetin 100üncü Yılı Sergisini açtı... 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 18:56

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Sergisi'ni açtı. Ülkenin ilk özel silah fabrikalarında üretilen silahların da bulunduğu sergi, 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul'da Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nı ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Güler, ziyaretin ardından beraberindeki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile birlikte Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'na geçti. Bakan Güler, beraberindeki heyetle birlikte Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Sergisi'nin açılışını yaparak, müzeyi gezdi.

Bakan Güler, Cumhuriyetin 100üncü Yılı Sergisini açtı... 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek


'MİLLİ ŞUURUMUZU CANLI TUTMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR BİLGİ HAZİNESİ'

Beraberindeki heyetle birlikte askeri bandonun konserini dinleyen Güler, gösterinin ardından görevlilere teşekkür ederek, "İnşallah yüz yıllar boyunca, bu yolda hep beraber yürümeye devam edeceğiz" dedi. Açılış sırasında konuşan Bakan Güler, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen bu güzide serginin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Güler, bu anlamlı faaliyetin, Cumhuriyet'in 100'üncü yılındaki birikimleri ve kazanımları göstermesi bakımından son derece önemli olduğunu söyledi. Kahraman ordunun ve asil milletin büyük fedakarlık ve kahramanlıklarıyla kurulan, milletçe sergiledikleri azim ve kararlılıkla bugünlere ulaşan Cumhuriyet'e daima sahip çıkmanın en önemli sorumluluklarından olduğunu vurgulayan Güler, "Milli Mücadelede destanlar yazan şanlı ordumuza ve onun kahraman komutanlarına ait, birbirinden değerli objelerin yer aldığı bu sergi de milli şuurumuzu canlı tutmak için bizlere önemli bir bilgi hazinesi sunmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Güler, Cumhuriyetin 100üncü Yılı Sergisini açtı... 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek


'AYNI ŞEVK VE GAYRETLE FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Bakan Güler, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Yaşadığı tüm badirelerden her zaman güçlenerek çıkan ülkemiz, Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı hedefleriyle güçlü ve emin adımlarla başlamıştır. Milli Savunma Bakanlığımız da başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm birlik ve kurumlarıyla ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için son bir asrın en kapsamlı ve en yoğun faaliyetlerini icra etmektedir. Bundan sonra da aynı şevk ve gayretle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Bakan Güler, konuşmasını tamamlamasının ardından beraberindekilerle sergiyi gezerek, eserler hakkında Müze Müdürü Erkan Sönmez'den bilgi aldı.

Haberin Devamı

Bakan Güler, Cumhuriyetin 100üncü Yılı Sergisini açtı... 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek


7 AY BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Harbiye'deki sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasından sonra halk tarafından hediye edilen hatıra sancağı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne katılan 54'üncü Süvari Alayı'nın sancağı ve Milli Mücadele'de görev alan komutanlara ait 85 obje yer alıyor. Milli Mücadele'nin kazanılmasında önemli yeri olan imalatı Harbiye Fabrikalarına ait fotoğraf ve silahlar ile Şakir Zümre ve Nuri Killigil'e ait, ülkenin ilk özel silah fabrikalarında üretilen silahların da bulunduğu sergi, 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan, 'Türkiye Yüzyılı'nın Asırlık Birikimi' adlı yüzüncü yıl fotoğraf sergisi de burada yer alıyor. 

BAKMADAN GEÇME!