Bakan Eroğlu: Uyuyamıyorum, kâbuslar görüyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Uyuyamıyorum, kâbuslar görüyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 17:09

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, geceleri uyuamadığını ve kâbuslarla uyandığını söyledi. İşte nedeni…

Haberin Devamı

Çevre ve Orman bakanı Eroğlu, boğaz trafiğinin yoğunluğunu ve risklerini anlatırken, olabilecek felaket riskine karşı sürekli diken üstünde olduğunu ve geceleri kabus gördüğünü söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Türk Boğazlarında Geçiş Güvenliği, Çevre Faktörleri ve İlgili Bakanlar Düzeyinde İstişare Toplantısı'nı yaptılar. Toplantı sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu geçmiş yıllarda yaşanan bir deniz kazasının etkisinde kaldığını anlatırken geceleri kabus gördüğünü ifade etti.

Eroğlu, yaşadığı üç kabusla ilgili, 'Birincisi tanker geçecek de kaza mı olacak diye geceleri kabus görüyorum. İkincisi yangın çıkacak mı diye, üçüncüsü de sel felaketi olacak mı diye kabus görüyorum. Geceleri telefonum yanı başımda duruyor bu konulardan dolayı diken üstündeyim, yani kâbus gören bir bakanım' dedi. 

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU: BOĞAZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Davutoğlu, boğazların mevcut durumunu dört bakan olarak bütün yönleriyle ele aldıklarını söyledi. İstanbul boğazlarının Türkiye ve dünya açısından önemine dikkat çeken Davutoğlu, Türk boğazlarının trafiğini uluslararası ticareti aksatmadan ve çevreyi koruyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydederken, 'Daha yaşanabilir ve korunmuş boğazlar için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız' dedi.

YILDIRIM: BOĞAZLARIN KAPASİTESİ BELLİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili 1 Temmuz'da İstanbul'da büyük petrol şirketleriyle bir toplantı yapacaklarını belirterek, 'Petrol daha fazla geçsin ama boğazların fiziki kapasitesi belli, bunu değiştirme şansımız yok' dedi. 

YILDIZ: MARTILARIMIZI PETROLE BULANMIŞ BİR ŞEKİLDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, boğazların petrol taşımacılığı açısından çok önemli bir geçiş noktası olduğunu söyledi. Yıldız, Meksika’da yaşanan petrol faciasını hatırlatarak 'Hiçbir şekilde martılarımızı petrole bulanmış bir şekilde görmek istemiyoruz. Bunun önlemini almakta tabii ki hükümetimize düşüyor' diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!