Bakan Eker: Köy yollarında sorun kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eker: Köy yollarında sorun kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 18:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Köy Bazlı Yatırım Projesi'nin, tarım ve hayvancılık alanında özellikle kırsal kesime yarar sağlayacağını söyledi.

Eker, İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen Tekirdağ AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde, bakanlık bünyesinde önemli ölçüde eleman açığı olduğunu belirterek, bu konuda gerekli bilgilerin Devlet Planlama Teşkilatı'na verildiğini söyledi. Yeni uygulama çerçevesinde bakanlığa 1400 civarında veteriner hekim, hayvan sağlık teknisyeni ve ziraat mühendisi alınacağını bildiren Eker, bakanlık tarafından alınacak elemanlardan Tekirdağ'a da verileceğini belirtti.
Köy Bazlı Yatırım Projesi için Tekirdağ'ın projelerini hazırlamalarını isteyen Eker, şunları kaydetti:
“Gerekli desteği vereceğiz. Üretme sorunundan çok, pazarlama sorunu önemlidir. Bu kapsamda altyapı çalışmaları sürüyor. Üretici ürününü genellikle tarlada, ağaçta ve bahçesinde satıyor. Bunda da mağdur duruma düşülüyor. Pazarlama sorunu çözüldüğü an, üretici ve ülkemizi adına, çok önemli adımlar atılmış olacak. Köy Bazlı Yatırım Projesi'nin, tarım ve hayvancılık alanında özellikle kırsal kesime yarar sağlayacaktır.”
Sorunun üretmek değil, pazarlamak olduğunu anlatan Eker, yeni programla özellikle kırsal alanlarda, bitkisel, hayvansal ürünlerin pazarlanması için altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve pazarlamada olması gereken altyapı çalışmalarında masrafların, yüzde 50'sinin devletçe karşılıksız hibe olarak karşılanacağını kaydetti.

-DESTEKLEMELER SÜRECEK-

Yağ sorununu aşmak için de bütçenin elverdiği ölçüde desteklemelerin yapıldığını ifade eden Eker, arz açığı süren ürünlere desteklemelerin süreceğini söyledi. Ayçiçeği, kanola, soya ve mısır ekimini daha ileri seviyelere çekebilmek için bakanlık olarak gerekli çalışmaların yapıldığını bildiren Eker, hükümetin temel politikalarından birisinin de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve çalışmalarda yetkilerin arttırılması olduğunu kaydetti. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve belediye çalışmalarında daha rahat dönem başlatıldığını kaydetti.
Hükümetin ve parlamentonun çalışmalarını halkın refah ve huzurunu artırmak yönünde sürdürdüğünü bildiren Eker, üniversitelere ilişkin yasasın çıkarıldığını ve Tekirdağ'ın da bundan yararlanacağını söyledi. Doğalgaz ve demiryolu ile ilgili önemli adımların Tekirdağ'da atıldığını ifade eden Eker, ilin deniz kenarında olmasına rağmen tarım ve hayvancılık alanında başarılı olmuş az sayıdaki illerden biri olduğunu belirtti.
Köydes projesi kapsamında 2 milyar YTL tutarında bir kaynak aktarıldığını ve bunun azımsanmayacak bir rakam olduğunu anlatan Eker, 2007 yılı sonuna kadar köy yolları sorunun kalmayacağını söyledi. Eker, 154 bin 500 toplu konut yapımına başlandığını ve belirtilen sürede konutların tamamlanacağını kaydetti.
Tarım ve Arazi Koruma Kullanma Kanunu'nu çıkardıklarını ve bu kanunla önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Eker, şöyle devam etti:
“2001 yılında Türkiye'nin krizden krizden yuvarlandığı dönemlerde milletin isteği doğrultusunda, adı 2 temel kavramdan gelen parti kuruldu. Adalete ihtiyaç vardı, ekonomide düzelme ve kalkınmaya ihtiyaç vardı. Adalet ve kalkınma partisi bu ihtiyaçlardan doğdu. Millet faiz batağında boğuldu. İstikrarsızlığın kol gezdiği ülkemizde adaleti ve kalkınmayı sağlamak üzere Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partisi ortayı çıktı. Milletin onayını aldı. Memleketin sorunların çözmeye başladı. İktidara gelişle birilikte, ülkemizi rantiye döneminden şantiye dönemine döndü.”
2002'ye gelene kadar din ve vicdan hürriyeti, fikir hürriyeti konusunda sıkıntılar yaşandığını öne süren Eker, AK Parti'nin bu yasakları kaldırdığını, fikir ve düşünce alanında bir mahkumiyet görülmediğini kaydetti.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nda yoksul vatandaşlara, kömür, gıda ve nakdi yardımlarını sürdüğünü belirten Eker, eğitim, sağlık ve adalete her türlü atılımların yapıldığını söyledi.
Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaettin Akbulut ise AK Parti'nin yatırım yaptığını muhalefetin ise sadece eleştirdiğini belirterek, ”Tilki eremediğine mundar diyor. AK Parti ülkeyi kalkındırmak adına çalışıyor” dedi.
Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ahmet Kambur da, partinin çok zor bir dönemde kurulduğunu ve teşkilatın yeterli sayıyı bulmada
zorlandığını belirterek, şimdi gelinen noktada milletin güvenin
ortaya çıktığını söyledi. Kambur, doğalgaz, üniversite, demiryolu ve altyapı anlamında ilde önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini kaydetti.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili İrfan Rıza Yazıcıoğlu da, 40 aylık iktidar süresinde 70 yılda yapılamayan işlerin yapıldığını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Şık ise Genel Merkez'le uyum içinde kongrelerin sürdüğünü ve iktidarın ülke yararına faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, 1 milyon YTL olan belediye gelirlerini 3 milyon YTL'ye çıkardıklarını ve 23 Nisan'da da 23 çocuk parkı yapacaklarını bildirdi.
AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde, halen başkan olan Salih Kayın ve ticaretle uğraşan Cavit Yazıcı başkanlık için aday oldular.
Bakan Eker, ayrıca Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamında ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!