Bakan Eker: 11 ilde kuş gribi tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eker: 11 ilde kuş gribi tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 13:18

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de şu ana kadar 11 ilde, kanatlılarda kuş gribi tespit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Eker, Diyarbakır Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının açılışındaki konuşmasında, Diyarbakır'ın yanı sıra Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Mardin İl Tarım Müdürleri, İl Sağlık Müdürleri ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürleri, Diyarbakır milletvekilleri ile değerlendirme toplantısı yapacaklarını bildirdi.
Bu toplantıyı yaptığı vilayetlerin hepsinde şu ana kadar kuş gribi vakası tespit edilmiş olmadığını ifade eden Eker, şöyle konuştu:

“Bazılarında şüpheli vakalar var. Şu ana kadar gelinen noktada son iki gün içerisinde kanatlı hayvanlarda kesinleşmiş tespit bir vaka yok. Türkiye'de 11 ilde şu ana kadar kanatlılarda kuş gribi tespit edilmiştir. Bunlar Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Ankara, Bursa, İstanbul ve Van'dır. Isparta'nın Serinkent, Konya'nın Bozkır, Siirt'in Pervari ve Sivas'ın Kangal İlçesi'nde bazı şüpheli vaka var. 14 ilde de 31 tane şüpheli var, bunlar sadece şüphelidir. Sonuçları kesinleşinceye kadar biz bunları şüpheli olarak görüyoruz. Bunlarla tabi ki mücadeleyi kesinmiş gibi yapıyoruz. Yani laboratuvar sonucunu beklemeden biz mücadelemizi yapıyoruz. Kesinmiş gibi bütün Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre, almamız gereken tedbirleri alıyoruz. Nedir bu tedbirler? Öncelikle şüpheli hayvanları itlaf ediyoruz. Şüpheli mahalde 3 kilometrelik bir karantina, 10 kilometrelik bir kordon tatbikatı yapıyoruz.

Haberin Devamı

Dezenfeksiyon işlemleri yapıyoruz ve diğer tedbirleri alıyoruz. Eğer laboratuvar sonucu kesin olarak pozitif geliyorsa, bu aldığımız tedbirleri kalıcıya dönüştürüp mücadeleye devam ediyoruz. Şu ana kadar Türkiye genelinde 354 bin 900 kanatlı hayvan itlafı yapıldı. Bayramda da bizim bütün teşkilatlarımız çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!