Bakan Çelik’ten yeni dönem benzetmesi: Havet

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik’ten yeni dönem benzetmesi: Havet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 20:26

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anayasa referandumu sonrası başlayan yeni dönemde uygulanacak politikalarla ilgili ilginç bir benzetme yaptı.

Haberin Devamı

Çelik, “Oluşturacağımız politikaları benzetme açısından söylüyorum, ‘havet’ şeklinde olacak. Yani hayırcıları dikkate almayan yaklaşım içinde değil” değerlendirmesi yaptı. Çelik, bir grup gazeteciyle sohbetinde, referandum sonuçlarının verdiği mesaj ve yeni dönem ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Uzlaşma kültürü siyasetin olmazsa olmazı haline geldi artık. Hiç kimse artık ben merkezli bir yaklaşım içinde olamayacak. Mutlak suretle biz merkezli, daha geniş kitlelere seslenmek zorunda olacak. Ben inanıyorum ki kongreden sonra, 2019 ve ondan sonraki tüm seçimlerde, birlikte yürüme zorunluluğundan dolayı diyalog ortamı ve uzlaşı kültürü siyasete hâkim olacak.

HÜCRELER YENİLENECEK

Koalisyonlar artık tümden tarihe karışacak. Ülke için zımni koalisyonlar olacak, halkın koalisyonu olacak ve onun tavana yansıması görülecek. Herkesin dili ve hitap ettiği alan konusunda daha dikkatli olduğu bir süreç olacak. Yeni sisteme AK Parti vasıtasıyla ‘evet’leri alarak geçtik ama bu ‘hayır’ları dikkate almayacağımız anlamını taşımıyor. Geçmişte hücreleri yenilemesini bilen bu parti, önümüze çıkan tablo karşısında çok dikkatli değerlendirmeler yapıyor.
Birlikte yürüme ve ‘hayır’ oylarını da dikkate alan bir yaklaşım içinde, geleceği inşa etme ve strateji belirleneceği konusunda kimsenin endişesi olmasın. Cumhurbaşkanı da kendimize dönmemiz, temel ayarlara dönmemiz, milletin tümünü kucaklamamız anlamında ilk değerlendirmelerini yaptı. Oluşturacağımız politikaları benzetme açısından söylüyorum, ‘havet’ şeklinde olacak. Yani ‘hayır’cıları dikkate almayan yaklaşım içinde değil. Vatandaş böyle sistem getirdi ve bize dedi ki ‘yüzde 100 topluma yüzünüz dönük olsun.’ Dolayısıyla yaklaşımımız bu çerçevede olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!