Bakan Çelik'in müdür atamasına veli tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelikin müdür atamasına veli tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 16:39

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, İzmir'in en gözde ilköğretim okullarından, Alsancak Semti'ndeki Salih İşgören İlköğretim Okulu'na yetkisini kullanarak yaptığı müdür atamasına, öğrenciler ve veliler tepki gösterdi.

Müdürlüğü vekaleten yürüten İsmail Dönertaş'ın gitmemesi için imza kampanyası başlatan veliler, uyarı eylemi olarak yarın çocuklarını okula göndermeykeceklerini belirtti.

Konak Salih İşgören İlköğretim Okulu veli ve öğrencileri, Bakan Çelik'in müdürlüğü vekaleten yürüten İsmail Dönertaş'ın yerine, Ülkü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı olan, geçici görevle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan Erdal Bayhan'ı ataması üzerine, okul önünde toplanıp eylem yaptı. Müdür Dönertaş'ın görevden alınmaması için imza kampanyası başlatan velilere çocukları da destek verdi. Öğrenciler kendileri yazdıkları pankartlarla atamayı protesto ederken, veliler adına Özlem Çatalbaş açıklama yaptı.

Geçmiş dönemlerde okulun yönetimsel anlamda büyük sıkıntılar çektiğini, bunların öğrencilerin başarısını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Çatalbaş, vekaleten okul müdürlüğüne getirilen Dönertaş'ın kısa zamanda önemli işler yaptığını dile getirdi. Dönertaş'ın çalışkanlığının, pozitif enerjisinin öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle izlendiğini belirten Çatalbaş, “Müdürümüz, göreve başlamasıyla, okulumuzun fiziki yapısının dözünlenmesi, bakım- onarımının yapılması, eğitim ve öğretimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için alt yapının hazırlanmasındaki olağanüstü gayretini takdirle izliyoruz. Biz velilerin isteği; çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, vatansever, aydın bireyler olarak yetişmeleri için hak ettikleri eğitim ve öğretimi sürdürmeleridir. Bunlar göz önüne alındığında gerekçesiz, bir açıklaması olmayan ve dönem ortasında yapılan bu tayinin yanlış olduğunu düşünmekteyiz. Bu yanlışlığın sürmesi durumunda; çocuklarımızın haklarını yasal zeminde arayacağız. Bu yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz” dedi.

Çatalbaş, velilerin milli eğitim yetkililerini dikkatini çekip kararın değiştirilmesi için yarın çocuklarını okula göndermeme kararı aldığını söyledi.

Öte yandan kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir veli, Bakan onaylı müdür atamalarının ardında, yerel seçimlerin kaybedilmesinin yattığını öne sürdü. Veli, yerel seçimlerle İzmir'i alamayan iktidarın bu tepeden inme atamalarla bir yerde intikam almaya çalıştığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!