Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Sudan'dan bin 490 kişi yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlu açıkladı Sudandan bin 490 kişi yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 21:07

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan'dan bin 490 Türk vatandaşının otobüslerle yola çıktığını, 640 kişinin Etiyopya'ya ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir canlı yayında Sudan'dan tahliyelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu "Sudan'daki süreci yakından takip ediyoruz. Biz tüm alternatifleri çalıştık, en son Etiyopya üzerinden tahliyelerin daha iyi olacağını düşündük. Bin 490 kişi otobüslerle yol çıkardık. Bunlardan 640 Etiyopya'ya ulaştı. Bunlardan 189'u sınırı geçti, Addis Abba'ya gidiyor. Şu anda 850 kişi halen daha yolda. Yarın kalanlar varsa tekrar otobüs gönderiyoruz. Porto Sudan'dan 23 vatandaşımız bize başvurdu. Onlarla da temastayız, yarın akşam Cidde tarafına gidecekler onları büyükelçimiz karşılayacak. Onları da tarifeli uçakla döndüreceğiz. Etiyopya Dışişleri Bakanı ile de görüştüm sınır geçişlerinin kolaylaştırılması için.  Kimse tahliye yapamıyor, birçok ülke bizden yardım istiyor 13 ülke. Filipinler, Katar, Uygur Türkleri, Etiyopya, Cezayirli, Meksikalılar var. Tahliye konusunda biz bir marka olduk Covid döneminde de Ukrayna'dan tahliyeler döneminde de. Her yerde çatışma olduğu için tahliyemiz gecikti. An be an takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızda yoğunluğunun içinde süreci takip ediyorlar, yine bu sabah da sordular" dedi. 

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan önceki gün yapılan açıklamada ise 23 Nisan'da Sudan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliye edilmeye başlanacağını açıklamıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!