Bakan Çağlayan saz çalıp, türkü söyledi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çağlayan saz çalıp, türkü söyledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 14:43

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, memleketi Muş'ta katıldığı bir toplantıda bağlama çalıp, yerel sanatçının söylediği türküye eşlik etti.

Haberin Devamı

Bakan Çağlayan'ın katıldığı Muş Kültür Merkezi'ndeki Genişletilmiş İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonunda yerel sanatçı Akdeniz Teke sahne aldı.

Sanatçının söylediği “Muş yolu” türküsüne eşlik eden Bakan Çağlayan, daha sonra toplantıya katılan iş adamlarının ısrarı üzerine yerel sanatçıdan bağlamayı alarak “Burası Muştur” adlı türküyü çalmaya başladı.

Sanatçının seslendirdiği türküye, Bakan Çağlayan'la birlikte salondaki iş adamları da eşlik etti.

Bakan Çağlayan, türkünün sonunda AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız'ın sesinin çok güzel olduğunu belirterek Karayağız'ı sahneye davet etti.
Sahneye çıkan Karayağız da Kürtçe seslendirdiği türküyle iş adamlarına Muş'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Bakan Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta özel sektör tarafından 3-5 tane sanayi tesisi kurulacağını belirterek, “Biz diyoruz ki tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan. Muş vatanseverliğini, kardeşliğini her zaman göstermiş ve her zaman devletinin milletinin yanında olmaya da devam edecektir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!