Bakan Bağış'tan Kamer Genç yorumu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağıştan Kamer Genç yorumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 13:21

Conrad Otel'de 'Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış programdaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin "Japonya'nın Milli Gün Resepsiyonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşma yapmasına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tepki gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Bakan Bağış, "Öncelikle şunu herkesin bilmesinde fayda var: Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya'nın ulusal günü nedeniyle düzenlenen davete icabet etmesi mütekabiliyet gereğidir. Çünkü 29 Ekim günü Tokyo'daki Büyükelçiliğimizde düzenlenen kutlamalara Japonya Başbakanı'nın eşi bizzat katılmış ve konuşma yapmıştır.

O çerçevede Japonya'nın ulusal günü kutlamalarında da hükümetimizi temsilen giden bakan ve milletvekillerimiz yanı sıra Başbakanımızın eşi de yoğun programına rağmen katılmıştır. Ve Japonya hükümetinin ülkemize gösterdiği hassasiyete bir teşekkür jesti maiyetinde Japonya ulusal günü etkinliklerine katılmıştır. Ev sahibinin ricası üzerine de Emine Erdoğan orada bir konuşma yapmıştır. Maalesef anamuhalefet partimizin tipik hâlet-i ruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim, ama ağız ishali olmuş bir şahıs, orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce uluslararası konukların huzurunda Sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemizi temsil ederken haddini aşacak cümleler kurmuştur.

Ben bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları dikkatle bekliyorum. Bir yandan Türkiye'de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen ve her gün kavga çıkararak, ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum. Hatırlarsanız geçmişte bir CHP Genel Başkan Yardımcısı sadece çözüm sürecine destek verdiği için bir hanımefendi, CHP' den adeta ihraç edilmişti. Şimdi bir yandan bir kadın genel başkan yardımcısına tahamül edemeyen CHP'nin kadına hakaret etmeyi marifet sanan bir milletvetilini koruma altına alması CHP'nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum. Milletimiz 30 Mart'ta sandıkta bu konudaki net tepkisini ortaya koyacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!