Bakan Bağış Yunan Dışişleri Bakanı Dimas ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağış Yunan Dışişleri Bakanı Dimas ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 15:20

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan'a yaptığı gayriresmi ziyaret çerçevesinde Yunan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas ile görüştü.

Haberin Devamı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığında Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras'ın da katımıyla yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bağış, Dimas ile dostça bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dimas'ı Avrupa Çevre Komisyonu'nda görev yaptığı günlerde tanıdığını ifade eden Bağış, birlikte çevre faslını açmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Görüşmelerinde bölgesel ve ikili konuları ele aldıklarını dile getiren Bağış, Dimas'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ve davetini getirdiğini ifade etti.

Bağış, ziyareti çerçevesinde Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile de görüşeceğini bildirdi.

Bir gazetecinin eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın "orman yangını misillemeleri" ile ilgili sözleri üzerine konuyla ilgili Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın bir açıklama istediğini hatırlatması ve bu konunun Dimas ile görüşmelerinde gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine de Bağış, Yılmaz'ın söylediği sözlere zaten bir açıklık getirdiğini, "sözlerinin yanlış yorumlandığını" ifade ettiğini anımsattı.

Haberin Devamı

Bağış, sözkonusu dönemde iki ülkenin de konuyla ilgili soruşturmalar yürüttüğünü ve birbirini suçlayacak bir şey bulamadığını belirterek, bunları yeniden hatırlatmanın kötü hatıraları geri getirmekten başka bir işe yaramayacağını, Türk-Yunan ilişkilerinin bugün 1990'lara göre çok daha iyi bir durumda olduğunu kaydetti.

Bağış, gazetecilerin soruları üzerine, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avrupa Konseyi'nin güvenlik ve savunma alanındaki başkanlığını yürütmesi ya da Kıbrıs çevresindeki petrol ve doğalgaz sondaj faaliyetleri ile ilgili konuların görüşmelerinde gündeme gelmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!