Bakan Aksu ’Oğlunu İHD kurtarabilir’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Aksu ’Oğlunu İHD kurtarabilir’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Mardin'in Midyat ile Şırnak’ın İdil ilçeleri arasında 9 Ekim tarihinde yol kesen PKK’lılar tarafından nişanlısının yanında araçtan indirilerek kaçırılan polis memuru Hakan Açıl’ın kurtarılması için İHD ve Mazlum-Der tarafından oluşturulan 8 kişilik heyet, dün Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne hareket etti.

Heyette yer alan polis memuru Açıl’ın babası Muammer Açıl, "Beni sadece İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu aradı, geçmiş olsun dedi ve oğlumu İHD’nin kurtarabileceğini söyledi" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in eşi olan İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ, polisin serbest kalması için birçok girişimde bulundukları halde sonuç alamadıklarını söyledi. Yalçındağ, şöyle konuştu: "105 gündür bir babanın, bir ailenin acısına tanıklık ediyoruz. Polis memuru Hakan Açıl’ın serbest bırakılması için birçok girişimde bulunduk. Oluşturduğumuz heyet Cizre’ye gidiyor. Öncelikle heyetin güvenliği bizim için önemli."

Heyette baba Muammer Açıl, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Şeyhmus Ülek, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Sabahattin Çoban, İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici, İHD Bölge Temsilcisi Mehdi Perinçek, İHD GYK üyesi Hüseyin Demirtop, İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Avukat Bilal Koca ile İHD Mardin Şube Başkanı Hüseyin Cangir bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!