‘Bakan Akdağ ‘Az ye’ dememiş, ‘Az yiyelim’ demiş

Güncelleme Tarihi:

‘Bakan Akdağ ‘Az ye’ dememiş, ‘Az yiyelim’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2010 15:10

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, bir süre önce gerçekleştirdiği Antalya gezisi sırasında hastane ziyaretinde bir vatandaşla yaşadığı diyaloğun, medyada amacından saptırılıp, çarpıtılarak siyasi bir malzeme olarak kullanılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Bakan Akdağ’ın hastaya ‘az ye’ ifadesi yerine ‘Az yiyelim, az yersek olur’ dediği belirtildi.

Sağlık Bakanılğı Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bakan Akdağ’ın Antalya gezisi sırasında hastane ziyaretinde bir vatandaşla yaşadığı diyaloğun medyada, amacından saptırılıp, çarpıtılarak adeta siyasi bir malzeme olarak kullanılmaya çalışıldığı kaydedildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın geçen hafta çeşitli temaslarda bmulunmak üzere Antalya’ya gittiği hatırlatılarak, çalışanlarla bir araya gelmek amacıyla Atatürk Devlet Hastanesi’ne gittiği belirtildi. Bahçede hasta vatandaşlarla sohbeti sırasında, elinde diyet programıyla yanına gelen bir vatandaşla arasında kamuoyuna yansıyan doyaloğun gerçekleştiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“O gün, Sayın Bakanımızın gerek gazetecilerle, gerekse hastalarla yaptığı konuşmaların konusu Türkiye’nin önemli bir sağlık sorunu olan obezite (aşırı şişmanlık) idi. Obezite ile mücadele konusunda çok kapsamlı bir kampanya başlatacak olan Bakanlığımızın bu çalışmalarının hazırlığı maniyetindeki bu konuşmalar ve vatandaşımızla yaşanan diyalog sadece bu amaçlıdır. Yalnızca sağlık için ‘az yemeye’, dolayısıyla obeziteye dikkat çekmektir. Çarpıtılmak istenen diyalogda sayın Bakanımız ‘Az ye’ diye bir ifade kullanmamıştır. Burada kullanılan cümle ‘Az yiyelim, az yersek olur’ şeklindedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!