Bakan Akdağ: 48 vaka tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ: 48 vaka tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 14:14

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucu toplam kuş gribi vakasının 48 olarak belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Akdağ, Van’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken dünya sağlık örgütü ile birlikte yürütülen çalışmalarda 3 farklı vaka tanımlaması yapıldığını vurgulayarak, toplam 48 vaka olduğunu bildirdi. Akdağ, bu tanımlamalar doğrultusunda olası vaka sayısının 32, kuvvetle olası vakaların 12, kesin vakaların  4 olduğunu söyledi.

Kesin olarak saptanmış 4 kuş gribi vakasından 2’sinin hayatını kaybeden Koçyiğit kardeşler olduğunu belirten Akdağ, diğer 2’sinin ise yine Van’da yaşayan Yusuf Tunç ve Sümeyye Mamuk olduğunu kaydetti.

Akdağ, kuş gribinin laboratuar kontrollerinin devam ettiğini belirterek, sonuçların zaman zaman negatif çıkabildiğini ama hastalığın olma ihtimaline karşılık kontrollerin tekrar tekrar yapıldığını belirtti.
 
İstanbul’da 100 solunum cihazının hazır bulundurulduğunu belirten Akdağ, solunum cihazına ihtiyaç duyulduğunda gerekli yönlendirmelerin yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Akdağ, 1 milyona yakın ilaç siparişi verildiğini ancak 100 bin kutu ilacın geldiğini belirterek,  geri kalan ilaçların beklendiğini kaydetti. Akdağ, ayrıca Amerika’nın da kuş gribi virüsüne karşılık 3 milyon kutu ilaç siparişi verdiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!