Bahşişsiz iki sinema

Güncelleme Tarihi:

Bahşişsiz iki sinema
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Geçen hafta sonu biri Şişli, diğeri İstinye'de 2 yeni sinema açıldı. Atlantis'in 3, Seba'nın 4 salonu var. Bu yeni sinemalarda yer gösterenlere bahşiş verilmiyor.

Son günlerde neredeyse her alışveriş merkezinde, her mahallede bir sinema açılıyor. Şişli Atlantis ve İstinye Seba, bunların sonuncuları.

Atlantis sinemaları Şişli şubeleri de açılınca küçük bir zincir oldu. İlk Atlantis 1996'da Kadıköy Bahariye Caddesi'nde açılmıştı. Sahibi Eyüp Karaer inşaatla uğraşıyor ama aileden sinemacı. Babası eski Aksaray Yıldız Sineması'nın sahibi. 1965'de açılan salon şimdi aynı isimle düğün salonu.

Yeni Atlantis, henüz yapımına yeni başlanan Şişli Bolkan Center Alışveriş Merkezi'nin altında. Toplam 750 metrekareye yayılan 3 salondan biri 140, biri 130, biri de 120 seyirci kapasitesine sahip. Birinde çocuk filmleri, birinde aksiyon, sonuncusunda da romantik filmler oynatılacak.

6 ay bedava kola

Karaer, sineması için 800 bin dolar harcadığını, ses ve görüntü teknolojisinin en ileri sistemlerle sağlandığını söylüyor: ‘‘İtalya'dan aldığımız bu sistemle oyuncuların kirpiklerini sayabilirsiniz. Dolby dijital sistem sesi lazerle okuyor.’’

Salonların üst katında 20 kişilik kafeterya var. Önümüzdeki 6 ay boyunca kola ve mısır burada ücretsiz olarak dağıtılacak. 14 personelin bulunduğu sinemada yer gösterme ve tuvalet için bahşiş alınmıyor.

Sadece klima sistemine 60 milyar harcanmış. Bilet fiyatları öğrenci 3, tam 4 milyon. Hergün ilk seanslar ve halk günü olan çarşamba indirimli. Telefonla rezervasyon yaptırabiliyor, internetten bilet satın alınabiliyor. Bin 500 araçlık otopark ücretsiz.

Salonlar yerin üzerinde

İstinye Seba Sinemaları'nı ise Orhan Keçeli Grubu açtı. Sinemanın içinde bulunduğu Seba Sitesi'nin de inşaatını yapan grup, Bağdat Caddesi Çarşı ve Marks & Spercer'ın içindeki sinemaların da sahibi. İstinye ile birlikte salon sayılarını 11'e çıkardılar.

İstinye Seba'da 80'er kişilik 4 salon bulunuyor. Seba, Sarıyer'e kadar olan bölgenin tek sinema salonu ünvanına sahip. 115 metrekarelik tüm salonlar yerin üzerinde. Deprem korkusu olanları rahatlatacağı düşünülüyor. 650 bin dolara mal olan sinemada koltuk aralıkları 120 cm. Yani boyu 2 m. olan biri de rahat rahat film seyredebiliyor.

Konik perde var

Engin Keçeli, perdenin konik olduğunu ve en önden bile çok rahat izlendiğini söylüyor. Ama pek de rahat değil. Şaşı olma ihtimali var!

Personel sayısının 12 olduğu Seba Sineması'nda yer gösterme, tuvalet, 200 araç kapasiteli otopark ücretsiz. Telefonla rezervasyon yapılabildiği gibi internetten de bilet satışı var. Bilet fiyatları öğrenci 3 milyon, tam 4 milyon. Okullar açıldığında Ayazağa Kampüsü'ne çok yakın olan sinemada İTÜ öğrencilerine özel fiyatlar uygulanacak. İlk seanslar ve çarşamba günleri tüm biletler 3 milyon.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!