Bahçesine giren köpeği öldüren doktora tepki

Güncelleme Tarihi:

Bahçesine giren köpeği öldüren doktora tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 17:16

İzmir'de kardiyoloji uzmanı Dr. Ertuğrul Ercan bahçesine giren, çocuğuna ve köpeğine zarar verdiğini öne sürdüğü bir sokak köpeğini demir tırmıkla vurarak öldürdü. Olayı öğrenip tepki gösteren hayvanseverler, Dr. Ercan'ın işten çıkarılması için çalıştığı özel hastanenin sahibine elektronik postayla mektup gönderdi. Dr. Ertuğrul Ercan ise bahçesine giren köpeğin, 2 yaşındaki kızı Ekin Ercan ve 3.5 yaşındaki Saint Bernard türü ‘Zeytin’ adlı köpeğine saldırdığını ileri sürerek, “Mağdurken suçlu oldum. Ben sokaktaki bir köpeği değil, bahçemden içeri giren kızıma ve köpeğime zarar vermek üzere olan saldırgan bir sokak köpeğini öldürmek zorunda kaldım” dedi.

İzmir'in Bornova İlçesi Evka-3 Semti'deki bir villada oturan 12 yıllık doktor Ertuğrul Ercan, evinde Saint Bernard türü bir köpek, Afrika gri papağanı ve yedi kanarya beslediğini, kendisinin de bir hayvansever olduğunu söyledi. Bir özel hastanede 6 yıldır kardiyolog olarak görev yapan Dr. Ercan, geçen 10 Ağustos Perşeme günü bahçesine giren bir sokak köpeğini demir tırmıkla öldürmek zorunda kaldığını belirtti. Ercan, olayı şöyle anlattı:
“Sabah doktor olan eşim nöbetten döndü. Otomatik garaj kapısı açılınca arabanın arkasından bahçeye bir sokak köpeği girdi. Bahçede 2 yaşındaki kızım Ekin ve 3.5 yaşındaki Zeytin adlı köpeğim vardı. Sokak köpeği saldırgan bir tavırla kızıma ve köpeğime yönelince ben onlara zarar vermemesi için köpeğin üzerine atıldım. Sokak köpeği ile mücadele ettim. Ayaklarımda ve ellerimde köpeğin ısırıkları var. Paniklediğim için elime geçen aletlerle köpeğe vurdum. Demir tırmıkla vurduğumda köpek öldü ve onu alıp, evin önünde duran çöp konteynerine attım.”

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Olay, hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu. Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu, Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu ve Yaşam Hakkına Saygı Platformu üyeleri Özlem Buket Dinçsoy, Sultan Gülyar, Gülay Dinçsoy, Mustafa Dinçsoy olaya tepki gösterdi. İzmir Tabipler Odası, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Çevre ve Kültür İl Müdürlüğü ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bu konuda elektronik posta gönderen hayvanseverler, öldürülen köpeğin fotoğrafını da ekleyerek olayın ‘Cinayet’ olduğunu ileri sürdü.

Hayvanseverler elektronik postayla gönderdikleri tepki mesajında, “Canlılara şifa dağıtmak ve can kurtarmak üzere eğitim almış doktor Ertuğrul Ercan'ın, böylesine gözü dönmüş bir şekilde çaresiz ve ağzı dili olmayan bir hayvanı hunharca öldürmesine dikkat çekiyoruz. Bu doktor aynı şekilde kontrolünü kaybederek hastaya ve hasta yakınına da saldırabilir” denildi.

DOKTOR: MAĞDURKEN SUÇLU GÖSTERİLDİM

Dr. Ertuğrul Ercan ise mağdurken suçlu pozisyonuna düştüğünü ileri sürerek, “Benim hayvan sevgimi herkes bilir. Ben strese girmesin diye köpeğimi bağlamam. Rahat etmeleri için kuşlarıma en büyük kafesleri satın alırım. Hepsini çok iyi besler, sağlık kontrollerini yaptırırım. Ben cinayet işlemedim. Sokaktaki bir köpeği değil, bahçemden içeri giren, kızıma ve köpeğime zarar vermek üzere olan saldırgan bir köpeği öldürmek zorunda kaldım. Köpek beni ısırdığı için de kuduz aşısı oluyorum. Beni bir cani gibi gösteren bu dernek temsilcileri hakkında dava açacağım. Hakkımı hukuki yollardan arayacağım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!