Bahçeli'den seçim genelgesi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden seçim genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 14:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Geçtiğimiz altı yıllık süre iktidarın yolsuzlukların odağı olduğunun tescili olmuş, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduğu iddiasıyla iktidar olan AKP'nin, istismar ve suistimal üzerine kurguladığı ilkel yönetim anlayışı artık belirginleşmeye başlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, yerel seçim adayları ile partisinin il ve ilçe yöneticilerine yönelik bir genelge yayımladı.

Adaylardan seçimlere bütün vatandaşlara ulaşmış ve tanışmış olarak girmelerini isteyen Bahçeli, seçim sürecindeki yegane hedefin seçmenle yakın ilişkiler kurarak seçim günü kucaklaşmanın gerçekleşmesi olduğunu belirtti.

Demokratik rejimin işleyişi, ekonomik bağımsızlığın geleceği, milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü ile milletin temel hayat ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bugün Türkiye'nin ağır bir kriz ve buhran halini yaşamaya başladığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Hükümette altı yıl üç ayını dolduran AKP'nin her yeni dönemi ve hükümeti bir öncekini aratmış, ülkemizin her alanında giderek büyüyen ve katmerleşen sorunlarını aşabilecek yönetim becerisini gösteremediği artık ortaya çıkmıştır. Milletimizin kendisine sağladığı tek başına iktidar gücüne rağmen hükümet, geride kalan uzun yılları günübirlik meselelerle israf etmiş, güncel siyasete takılıp kalarak, başarısızlıklarını sanal başarılar ve sahte kahramanlıklarla örtmeye çalışmıştır.
Bugün de kendi milletine yabancılaşmış, haslet ve haysiyetimizi korumayı gereksiz gören, tarihimizi kara dönem olarak algılayan odaklarla işbirliği yapan hükümetin açtığı tahribat bütün şiddeti ile devam etmektedir. Bölücü tahriklerin demokratikleşme, milli hassasiyetlere sahip çıkmanın ise çağ dışı ve ilkel olarak adlandırıldığı bu süreçte, milli kimliğimiz ağır bir yara almış, kardeşliğimiz sorgulanır olmuştur. Yıllardır devam eden istismar politikalarının, toplumsal birliğimizin siyasi, sosyal ve kültürel temelleri üzerindeki ağır tahribatı, yaşanan gerilim politikaları ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu değerler üzerinden siyaset karaborsacılığını varlık sebebi olarak kabul eden çatışmacı siyaset geleneğinin inatla sürdürülmek istendiği de bütün açıklığıyla görülmüştür. Taraflarının netleştiği bu cepheleşmede, toplum içinde de gerginlikler artış göstermiş, sonu olmayan tartışmaların ve sürdürülen kara propagandanın etkisi ile kafası karıştırılmaya çalışılan vatandaşlarımız, birbirine karşı hasmane duygular besleme tehlikesi ile yüz yüze kalmıştır.”

“YÖNETİLEMEYEN TÜRKİYE”

Bahçeli, “AK Parti'nin hız verdiği tartışma ve çatışmaya dayalı kutuplaşma siyasetini ana muhalefetin de benimsediğini” öne sürerek, şunları kaydetti:
“Yönetilemeyen Türkiye'nin yönetemeyen hükümeti, sorunları örtmek ve ötelemek için kontrolü altına aldığı sözde aydın, yandaş medya ve işbirlikçi çevrelerle saf tutmuş, özel hayatın gizliliği, aile hayatına saygı, haberleşme hürriyeti gibi temel hak ve özgürlüklerin ihlaline yönelik kuşkular artmıştır. Geçtiğimiz altı yıllık süre iktidarın yolsuzlukların odağı olduğunun da tescili olmuş, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduğu iddiasıyla iktidar olan AKP'nin, istismar ve suiistimal üzerine kurguladığı ilkel yönetim anlayışı artık belirginleşmeye başlamıştır.

Haberin Devamı


Siyasi ve ahlaki çürümenin sembolü olan bu kadroların, mütedeyyin insanlarımızın tertemiz duygularını istismar ederek oluşturdukları vurgun şebekeleri ortaya çıkmış, iktidar partisinin markası haline gelmiş yolsuzluklar, yabancı mahkemeler tarafından da tescil edilmiştir. Yağmadan beslenen çevreler ile hükümet arasında, birbirini tamamlayan ilişkiler ağının derinleştiği ve kirli siyaset, kirli ticaret, kirli kazanç şebekesinin kimlerden oluştuğu birer birer ortaya çıkmıştır.
Türkiye'yi karşıt kutupların çatıştığı sorunlu bir ülke haline getirmeyi ve düşman kamplara bölerek çökertmeyi amaçlayan bu süreçte; etnik temelde bölünme, inanç bazında cepheleşme, mezhep bağlamında ayrışma ve devletin ana ilkeleri temelindeki tahribatın bütün hızıyla devam edeceği anlaşılmaktadır. Hükümetin altı yılı aşan icraatıyla milli kimliği ve devlet yapısı sorgulanan, milli birliğinin siyasi, sosyal ve kültürel temelleri sarsılan ve çok ciddi iç ve dış güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya bırakılan Türkiye tablosu giderek daha da kararacaktır.”

Haberin Devamı

Bahçeli, yıllardır bütün uyarılara rağmen ekonomide alınmayan tedbirlerin faturasının birer birer çıkmaya başladığını, Türkiye'nin ekonomik yönden büyük bir krizin ve yoksullaşma sürecinin içine girdiğini de savundu.

Yerel seçimlere MHP'yi temsilen katılacak adaylardan “MHP'ye verilecek oyun ziyan olacağına yönelik sinsi ve kara propagandaya fırsat verilmemesini” isteyen Bahçeli, yaklaşan seçimin ve gerginleşen siyasal ortamın neden olacağı tartışma, kutuplaşma, cepheleşmelerden uzak durularak, tahrik ve tuzaklara karşı uyanık olunması gerektiğini kaydetti. Adayların kucaklayıcı ve yapıcı olmasının önemine işaret eden Bahçeli, karşı kampanyalara karşı da bilinçli olunmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!