Bahçeli'den ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 17:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ana muhalefet liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, “Deniz Baykal'la ilgili iddialara ve sonrasında ortaya çıkan  gelişmelere” ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin içine düştüğü puslu  siyasi ortamın gerilimlerini ve gerginliklerini alabildiğine yaşadığını savundu.

Son dönemde yaşanan olayları “düşündürücü” olarak nitelendiren Bahçeli,  yaşananların milleti şaşırttığını ve endişeye sevk ettiğini belirtti. Bahçeli,  şunları kaydetti:
“Çok ciddi sosyal çözülme, ahlaki çöküş ve hayatın her alanında ortaya  çıkan yozlaşma hali, üst düzey siyasetçileri de etkisi altına almıştır. Bunun en  son örneği Sayın Deniz Baykal'ın da içinde yer aldığı iddialarda ortaya  çıkmıştır.

Kişisel ilişkilerin ve özel hayatın mahremiyetinin sınırlarını tayin  etmek elbette ki şahısların belirleyeceği bir alandır. Ancak ana muhalefet  liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir  leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır.”

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz  Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifa kararını açıklarken kendisiyle ilgili  iddiaların komplo olduğunu vurgulamasının, ülkenin her sorununu çözmekle görevli  ve yetkili olan hükümete büyük bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

Bahçeli, “Deniz Baykal'la ilgili iddialar ve sonrasında ortaya çıkan  gelişmelere” ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “kutuplaşma ve çatışmanın  tırmandığı bugünkü ortamda” kurumların birbiriyle çarpıştığını, çekişmelerin had  safhaya ulaştığını, insanların birbirinden kuşku duyduğu tam bir çöküntü halinin  yaşanmaya başlandığını savundu.

“Medyaya kadar yansıyan görüntülerin meşruiyeti ve doğruluğunun, suçlama  ve komplolara maruz kaldığını iddia edenlerin bileceği ve açıklayacağı hususlar”  olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“Ancak burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin  gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olması, kritik bir sürece  giren ülkemizde siyaset aktörleri üzerinde yoğun bir kampanyanın başlatılmış  bulunmasıdır. İki kişiye ait olduğu iddia edilen görüntülerin, özel hayatın  dokunulmazlığı ve gizliliği ilkelerini hiç dikkate almadan ve umursamadan, medya  üzerinden ahlaksız yöntemlerle sızdırılması tarifi olmayan bir alçalma halinin  son şeklidir.
Bu gelişmeler üzerine Sayın Baykal'ın, CHP Genel Başkanlığından istifa  kararını açıklarken iddiaların komplo olduğunu vurgulaması, ülkemizin her  sorununu çözmekle görevli ve yetkili olan AKP hükümetine de büyük bir sorumluluk  yüklemiştir.”

Haberin Devamı

MHP'NİN BEKLENTİSİ

İddia edilen komployu bütün yönleriyle ve en kısa sürede çözüme  kavuşturmanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetinin en önemli siyaset  sorumluluğu haline geldiğini belirten Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
“Yaptıkları görev itibarıyla göz önünde olan siyasetçilerin internet  üzerinden yayımlanan ahlak, vicdan ve hukuk dışı saldırılara hedef haline gelmiş  olması, ülkemizin hangi karanlık noktalara sürüklenmek istendiğinin en son delili  olmuştur. Türk siyasetinin, kaset savaşlarının ortasına düşmesi çapsız ve  ahlaksız gelişmelerin odağına gerilemesi hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.
MHP, son olayla birlikte ortaya çıkan bireysel hak ve özgürlük alanlarını  doğrudan ihlal eden, bu ve benzeri kanunsuz girişimlerin ve arkasındaki  mihrakların tespitini ve gerçeklerin gün ışığına çıkarılmasını hükümetten acil  olarak beklemektedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!