Bahçeli, semt ve mahalle Ülkü Ocakları’nı kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli, semt ve mahalle Ülkü Ocakları’nı kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya ve Sakarya’da meydana gelen olayların ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’deki toplam 18 semt ve mahalle Ülkü Ocağı’nın kapatılması talimatı verdi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, "Liderimizin uyarı ve talimatları doğrultusunda, biz de Ülkü Ocakları olarak hassasiyetle gereken tedbirleri alıyoruz" diyerek şöyle konuştu:

"Yaptığımız, Ülkü Ocakları’nı kapatmak değil. Ülkü Ocakları tümüyle kapatılıyormuş gibi demagoji yapanlar var. Yapılan, bir kurumsal yapının daha iyi oturtulması. Bu hassas dönemde, bu ocakların provokasyona açık hedefler halinde tutulmasını istemedik. Bunun için daha kontrollü, daha disiplinli, daha kurumsal ve merkezi bir yapı oluşturuyoruz. Bunları kapatıyoruz ama, Ülkü Ocağı olmayan bazı ilçelerde de yenilerini açıyoruz. Bu hassasiyetimiz sayesinde, Sakarya’daki olaylarda Ülkü Ocakları’nın hiçbir mensubu yer almadı. ’Kutsal emanet’ diye tarif edilen Ülkü Ocakları niye kapatılsın?"

Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, İstanbul’da toplam 11 semt ve mahalle Ülkü Ocağı kapatılarak, bu ildeki ocak sayısı toplam ilçe sayısı olan 39 ile sınırlandırıldı. Ankara’da da üç adet semt ve mahalle Ülkü Ocağı’nın kapatılması ile Ülkü Ocağı sayısı ilçe sayısı olan 25’e indi. İzmir’de Gümüşpala, Atatürk Mahallesi, Serinkuyu ve Zeytinlik beldelerindeki Ülkü Ocakları kapatıldı. Üç ilde kapatılan semt, mahalle ve belde ülkü ocağı sayısı 18 oldu.

Bundan sonra Ülkü Ocakları, Genel Merkez’in kontrolünde sadece il ve ilçelerde kurulacak. Şartlara ve ihtiyaca göre bunlarda da sınırlandırmaya gidilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!