Bahçeli 'sabıkalı'lara geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli sabıkalılara geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 11:53

MHP'den milletvekili aday adaylığı için başvuran ve Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun, eski İstihbaratçı ve Susurluk Skandalı sanığı İbrahim Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin süzgecine takıldı.

Haberin Devamı

Adaylığı veto edilen bir başka isim olan ve Bahçeli'nin Genel Başkan seçildiği ilk kongrede rakibi olan ve Tuğrul Türkeş kaybedince kürsüyü basarak,kongre salonunu dağıtan dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun adaylığını da Bahçeli geri çevirdi.

HORTUM SÜLEYMAN BAHÇELİ'YE TAKILDI

Bahçeli'nin barajını aşamayan bir başka şöhretli isim de Hortum Süleyman lakaplı Başkomiser Süleyman Ulusoy oldu. Halen hapiste bulunan mafya lideri Sedat Peker'e silah ruhsatı vermesinden ötürü mahkumiyet kararı verilen eski Vali Ayhan Çevik de Bahçeli tarafından veto edilen bir başka isim oldu.

Partisini aşırılıklardan arındırarak merkeze çekmeye çalışan Bahçeli, toplumun belleğinde işkenceci emniyetçi olarak kazınan ve Birtan Altınbaş'ın işkenceyle öldürülmesinden sorumlu tutularak yargılanan bir başka emniyetçi İbrahim Dedeoğlu da MHP'den adaylık için Genel Başkan'dan vize alamadı.

Haberin Devamı

Bahçeli'nin çelmesine uğrayan başka bir isim de Bucak Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Mehmet Fatih Bucak oldu. Bahçeli'nin adaylık için başvuran 10'un üzerinde ismi bu şekilde geçmişteki sicillerinden ötürü devre dışı bıraktığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!