Bahçeli’nin aktör yönü var

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli’nin aktör yönü var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte açılış ve mitinglere katılmak üzere geldiği Mersin ve Adana’da, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çattı.

Erdoğan, Bahçeli’yi eleştirerek, "Erzurum’da gayet de aktörlük yönü var, elinde iple dolaşıyor, bana ip gönderiyor, ’al da idam et’ diyor. Bu kadar mahirdin de sana teslim ettikleri zaman yasalar, kanun, yargı ne ise yargı kararını verdiği zaman iktidardaydın. İp yoksa millet sana ip gönderirdi. Bu işi halletseydin ya niye etmedin" dedi. 2002 genel seçimlerinde yüzde 18.07 ile AKP’nin oy oranının düşük olduğu Mersin’de, ilk durak Halkkent Mahallesi’ndeki Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi oldu. Çok sayıdaki sağlık tesislerinin toplu açılış töreni yapılan hastane bahçesinde konuşan Erdoğan, iktidara geldikleri dönemde eğitim ve sağlığa büyük önem verdiklerini söyledi. 110 bin derslik yaptıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Bunlardan en çok pay alan illerden biri Mersin. İktidara geldiğimizde Türkiye’de okuma oranı yüzde 80 iken, yüzde 90’lara ulaştı. Bu hizmete açılan dersliklerin tamamı, bilim teknoloji sınıflarına sahip. İlim, teknoloji ve sanatta rekabet edemezsek, dünya ile bu alanda rekabeti sağlayamazsak, vagon oluruz. Bizim vagon olmaya niyetimiz yok, lokomotif olmak zorundayız. Ayrıca bu yıl sonuna kadar yol ve suyu olmayan köy kalmayacak" dedi. Erdoğan daha sonra toplu açılışlar yaptı.

FİLE KOPTU

Erdoğan’ın katılacağı mitingine gelecek vatandaşların aşırı sıcaktan etkilenmemesi için alanın üzerine ağ gibi örülen gölgelik file ise havanın rüzgarlı olması nedeniyle kopunca, miting sırasında bir tehlike oluşmaması için toplandı. Miting alanındakilere 20 bin Türk bayrağı, 20 bin AKP bayrağı ve üzerinde AKP’nin sembollerinin bulunduğu 20 bin şişe su dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!