Bahçeli, Diyarbakır'da `Bölgesel Kalkınma Toplantısı'na katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli, Diyarbakırda `Bölgesel Kalkınma Toplantısına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Faruk BALIKÇI- Ramazan YAVUZ/ DİYARBAKIR, (DHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Güneydoğu'da ekonomik sorunları masaya yatırmak amacıyla 13 ilin valisiyle 'Bölgesel Kalkınma Toplantısı' düzenledi. Terörün etkisiz hale getirilerek huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla kalkınma sürecini başlattıklarını belirten Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınması için yatırımcılara çağrıda bulundu. Bahçeli, ``Ülkenin bütün müteşebbislerini, bölgeden gidip Batı'da yatırım yapan işadamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet ediyorum. Bölge topyekün bir yatırım seferberliğiyle geri kalmışlıktan kurtulur'' dedi.
Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Devlet Bakanı Faruk Bal'la OHAL Bölge Valisi Gökhan Aydıner'i makamında ziyaret etti. İl Valisi Cemil Serhadlı'yı da ziyaret eden Bahçeli'ye burada 36 kiloluk Diyarbakır karpuzu hediye edildi.

HÜKÜMETTEN DESTEK

Bahçeli, daha sonra DPT tarafından Erzurum'dan sonra ikincisi Diyarbakır'da düzenlenen 'Bölgesel Kalkınma Toplantısı'na başkanlık etti. Güneydoğu'nun ekonomik sorunlarını masaya yatırmak, sorunları tespit ve çözüm önerileri getirmek amacıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Bahçeli, geniş bir katılımla hazırlanan 8'inci Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın başarılı olması için, bölge ve il düzeyinde mevcut problemler ve çözüm önerilerinin, katılımcı bir yaklaşımla tespitinin önem taşıdığını belirtti. Bahçeli, ``Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlar hükümetimizce desteklenecektir. Milli ve üniter yapımızın korunarak devletin yeniden yapılandırılması büyük önem taşımaktadır. Ekonomik ve sosyal alanda sağlayacağımız gelişmelerle 2010'larda bölgesel bir güç olarak etkinliğini daha da artırması ve 2020'lerde ise küresel bir güç haline gelmesi en büyük hedefimizdir'' diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!