Bağırsaktaki bakterilerin kalp sağlığını etkilediği doğru mu?

Güncelleme Tarihi:

Bağırsaktaki bakterilerin kalp sağlığını etkilediği doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 17:13

Bağırsak bakterileri neden oluşur? Bağırsaktaki bakteriler kalp sağlımıza zararlı mıdır? Sindirim sistemi bakterilerinin sağlığımıza etkisi ne? İşte bağırsaktaki bakterilerin kalp sağlığını etkilediği doğru mu sorusunun cevabı..

Haberin Devamı

Sindirim sistemi bakterileri sağlığımızı birçok açıdan etkiliyor. Her bir insanın vücudundaki mikroorganizma sayısı, hücre sayısından fazla.  Bağırsaklardaki bakterilerin çeşidi ise 300 ila 1000 arasında değişiyor. Ancak bu bakterilerin çoğu faydalı.

Bağırsak florası ve insan vücudu arasında simbiyotik bir ilişki var. Belki onlar olmadan da yaşayabiliriz ama varlıkları bağışıklık sistemini eğitip güçlendirmek adına sonderece gerekli. Ayrıca hücre büyümesini teşvik etmek ve vücudu zararlı bakterilerden korumak gibi görevleri de var. Bu bakteriler ve kalp sağlığı arasındaki bağlantı da oldukça enteresan; kan yağını ve kolesterol seviyesini düzende tutarak kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyorlar. Bağırsak bakterilerinin yüzde 4’ü iyi kolesterolla, yüzde 5’i vücut ağırlığıyla, yüzde 6’sı ise kan yağıyla ilişkili bir çalışma yürütüyor. Tüm bunlar kalbin performansını etkilediği için bağırsak bakterilerinin kalp sağlığı konusunda büyük bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hatta bazı araştırmacılar, sağlık açısından çok önemli olmaları nedeniyle bu bakterileri “yeni organ” olarak adlandırıyor.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!