Bağımsızlık arayışına gireriz

Güncelleme Tarihi:

Bağımsızlık arayışına gireriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani, Irak merkezi yönetimiyle diyaloğun kopma noktasına geldiğini, Başbakan Nuri El Maliki’nin silah gücüne sığınan bir zihniyete sahip olmaya devam etmesi halinde bağımsızlık arayışına gireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Maliki’yi iktidardan indirme projesinin kendisine değil başkalarına ait olduğunu iddia eden Barzani, “Irak, Suriye ve bölgede yaşayan tüm Kürtlerin birliğinin sağlanması için özgürlüklerin savunulacağını” söyledi. Barzani, bölgesel yönetimin resmi yayın organı Peyamner’e özetle şu değerlendirmede bulundu:

İzin vermeyiz

“Maliki Hükümeti, ülkede ve bölgede sorun çıkarmaya ayırdığı zamanı, halka hizmet etmeye ayırmalı. Halk sorun değil hizmet bekliyor. Irak Hükümeti’nin kasasında halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için milyarlarca dolar para bulunuyordu. Nereye gitti bu para? Nerede kalkınma ve hizmet? Bölgede büyük değişimler yaşanırken, Kürtlerin birliğinin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Irak ve bölgedeki diğer sorunlar, tarafların herşeyi birbirine karşı kullanmasından kaynaklanıyor. Bu tür yaklaşımlar Kürt halkının bölgedeki durumu ve çıkarlarını tehlikeye sokacaktır.

Haberin Devamı

Eskiye dönmeyiz

Ben Kürdistan ve Irak’a karşı sorumluluğumun bilincindeyim. Kendimi Kürdistan vatandaşlarının özgürlüğünün savunucusu olarak görüyorum. Hepimiz el ele vererek, ulusumuzu silahların gölgesinden kurtaracağız. Irak’ın eski günlerine dönmesine, tüm Kürdistan bölgesi insanlarının haklarının şahsi hırslara kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!