Bağımsız adayın ‘Kürtçe müzikli’ propogandasına suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız adayın ‘Kürtçe müzikli’ propogandasına suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 16:10

ERZURUM’da bağımsız milletvekili adayı DTP eski İl Başkanı Bedri Fırat hakkında, seçim otobüsünde Kürtçe müzik çalarak propoganda yaptığı gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Polis tarafından ifadesi alınan Bedri Fırat daha sonra serbest bırakıldı.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim propagandalarında, Türkçe’den başka dil ve yazı kullanılamayacağı açıklamasına rağmen, bağımsız milletvekili adayı Bedri Fırat’a ait seçim otobüsünde Harput ve Telsizler semtlerinde Kürtçe müzikle, Kürtçe propaganda yapıldığı ihbar edildi. Fırat hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine polis, Kürtçe içerikli 3 kaset ve CD’ye el koyarken, Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne davet edilen Fırat’ın bugün ifadesi alındı. Fırat daha sonra müracat savcısının emriyle serbest bırakıldı.


‘SAYIN ÖCALAN’ SÖZÜNDEN 10 AY HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

DTP Erzurum eski İl Başkanı Bedri Fırat, 2004 yılında yaptığı bir konuşmada bölücübaşı Abdullah Öcalan’a ‘Sayın Öcalan’ dediği için hakkında dava açılmış ve Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Fırat’ın yaptığı itiraz üzerine Yargıtay, dosyayı usul yönünden bozdu ve yeniden incelemek üzere mahkemeye iade etti. Mahkeme daha önce verdiği kararda ısrar ederek Fırat’a tekrar ‘Sayın Öcalan’ dediği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi. Dosya Yargıtay’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!