Bağımsız adaydan sopalı basın toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız adaydan sopalı basın toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 12:58

Şanlıurfa'da, bağımsız milletvekili adayı tekniker 49 yaşındaki Hasan Bulut seçim çalışmalarını engellemek için kendisine saldırmak isteyen aşiret üyelerinin otomobilinden aldığını iddia ettiği sopalarla basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Harran Konuk Evi'nde düzenlediği basın toplantısına elinde sopalarla gelen Hasan Bulut, önünün kesilmek istendiğini ve sürekli olarak bir aşiret mensuplarından tehditler aldığını ileri sürdü. Son olarak Harran ve Akçakale ilçeleri ile bağlı köyleri seçim çalışması kapsamında ziyaret ederken, izlendiğini belirten Bulut, “Sopalarla tehdit ediliyoruz. Seçim büroları açamıyoruz. Bu sopaları da beni takip eden bir otomobilden aldım” dedi.

Şanlıurfa'da aşiretlerin topluma yönelik baskısına karşı durmak adına bağımsız milletvekili adayı olduğunu vurgulayan Hasan Bulut, “Ben 20 yıldır Şanlıurfa'da demokrasi mücadelesi veriyorum. Ev ev, köy köy gidip çalışma yapıyorum ve halkla iç içe oluyorum. Fakat, bağımsız adaylığımızı sindiremeyen kişiler tarafından sopalarla tehdit ediliyoruz. Şanlıurfa’da, aşiretler, AKP’ye oy vermeyeni sindirmeye çalışıyor, korkutuyor. Maalesef artık Şanlıurfa’da demokrasi yok. Eline sopa alan zorla, dayatmayla seçmenlere karşı çıkıyor ‘Benim partime oy vereceksiniz’ diyerek sopalarla seçmene saldırıyorlar.”

Haberin Devamı

Bulut, yaşananların ardından, başına gelenleri belgeleyemediği için suç duyurusunda bulunamadığını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!