Bağımsız aday süpürgeyle yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız aday süpürgeyle yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 15:53

ESKİŞEHİR’de geçen yıl bitişikteki Tekel bayiinde kendisini bacağından bıçakla yarayan 4 kişiyi içki şişeleri atarak kovalayan ve bu görüntüleri internette tıklanma rekoru kırılan bağımsız milletvekili adayı 36 yaşındaki Ahmet Yılmaz, ellerinde süpürge olan bir grup gençle sokaklarda yürüdü. ’Çöp atma oy at’ pankartı açan gençler, "Ahmet abi siyaseti temizlemeye geliyor" dedi.

Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’ndaki bir Tekel bayiinde 25 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen olayda, alkollü olan Hüseyin Demir ile Murat D., Murat A. ve Mehmet K. yanlarında getirdikleri bir şişe votkayı bayi çalışanı Tuna Erkoç’a vererek yerine bira istemişti. Tuna Erkoç, kendilerinden satın alınmayan içkiyi değiştirmeyeceğini söyleyince tartışma çıktı.

Olayda bitişikteki oto kiralama dükkanı sahibi Ahmet Yılmaz sigara almak için geldiği bayide tartışmaya katılınca kavga çıktı. Şüphelilerden Hüseyin Demir, Ahmet Yılmaz’ı sol bacağından bıçakladı. Yaralanan Ahmet Yılmaz, içki şişelerini 4 kişinin üzerine attı. Olayda Tekel bayi dükkanında yaklaşık 4 bin TL’lik maddi zarar oluştu.

Tekel bayisindeki güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülendiği olay internet paylaşım sitelerinde yayınlandı. Tıklanma rekoru kıran görüntülerin kahramanı Ahmet Yılmaz, ‘Tekel savaşçısı Ahmet Abi’ olarak adlandırılıp kahraman ilan edildi. Ahmet Yılmaz internetteki dayanışma sonucunda toplanan 7 bin 734 lirayı seçim kuruluna yatırarak Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

Ahmet Yılmaz’ın milletvekili adayı olmasına destek veren İnci Sözlük adlı internet sitesinde yazılar yazan yaklaşık 20 genç, Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önünde toplandı. Yanlarında Eskişehir Bağımsız Milletvekili adayı Ahmet Yılmaz ile birlikte "Çöp Atma, oy at", "Sokaklar temizleniyor, sıra siyasette", "Ahmet Abi geliyor meclis temizleniyor" yazılı pankart ve döviz taşıyan grup ellerindeki süpürgelerle yerleri süpürerek yürüdü.

Yoldan geçenlerin ilgi gösterdiği bağımsız aday Ahmet Yılmaz, Eskişehir’de bazı siyasi partilerin milletvekili adaylarının dışarıdan geldiklerini söyledi. Yılmaz, yürüyüşle ilgili olarak da şöyle dedi:

"İnci Sözlük’ten arkadaşlar ellerinde süpürgelerle toplandı. ’Ahmet abi öncelikle Eskişehir’den başlayalım, seni meclise doğru gönderelim’ dedi. Çok haklılar bunda. Çünkü mecliste temizlenecek çok kişi var. İşini yapmıyorlar, Eskişehir’i hiç düşünmüyorlar. Eskişehir halkından hiç insan kalmamış gibi dışarıdan ithal adaylar getiriyorlar."

Yürüyüşü düzenleyenlerden Metin Özcan, kendisinin İnci Sözlük adlı internet sitesinin yazarı olduğunu belirterek, "Ahmet abiyi siyaseti temizlemesi için meclise gönderiyoruz. Bunun için ilk olarak sokakları temizliyoruz. Ahmet abi ile birlikte artık Meclis’te gençlerin de söz hakkı olacak" diye konuştu.

Bağımsız aday Ahmet Yılmaz ile beraberindekiler Hamamyolu Caddesi’ne kadar yürüdükten sonra dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!