Badem gözleri aynı oğlum gibi

Güncelleme Tarihi:

Badem gözleri aynı oğlum gibi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 00:00

Türkiye’de 4’üncü yüz nakli yapılan Turan Çolak (35), ameliyatın ardından 36 günü geride bıraktı.

Haberin Devamı

Uşak’ta intihar sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Tevfik Yılmaz’ın (19) yüzü nakledilen Turan Çolak’ın bugünkü halini gösteren fotoğraf ve görüntüler, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından medya kuruluşlarına servis edildi. Görüntülerde, Turan Çolak’ın yeni yüzüyle aynaya ilk baktığı an görülüyor.

‘Helal olsun’

/images/100/0x0/55eae48ef018fbb8f89d6dbf

Hastanedeki odasında AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin eşliğinde aynada yüzünü gören Turan Çolak, çok beğendiğini söyledi. Turan Çolak’ın yüzünü bağışçı Tevfik Yılmaz’ın annesi Emine Yılmaz da bilgisayar üzerinden gördü. İntihar eden oğlunun yüzünü Turan Çolak’ta gören annne Emine Yılmaz, oğlunun bağışladığı 5 organını bir kez daha helal ettiğini yineledi. Emine Yılmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Her organın yaşıyor annem’

“Hiç ameliyat edilmemiş gibi. Çok güzel olmuş. Yüzü, kaşları ve badem gözleri aynı. Oğlumun kulağının küpe yeri de duruyor. Tevfik’im ölmedi benim. Dün gece oğlumu rüyamda aynaya bakarken gördüm. ‘Her organın yaşıyor annem’ dedim. Oğlumun organlarını bağışladığım kişilerin aileleriyle görüşüyorum. Onları mutlu görmek beni de mutlu ediyor. Lütfen herkes organ bağışına olumlu baksın.”

Gençleşti

“Valla ne diyeyim şimdi bu kadar iyi beklemiyordum. Çok güzel olmuş gerçekten de hocaların ellerine sağlık” diyen Turan Çolak, doktorlarının “Nasılsın?” sorusuna ise “Çok iyiyim daha iyi olacağım gittikçe düzeliyoruz, daha iyi oluyoruz” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!