Babuna'ya yeni umut

Güncelleme Tarihi:

Babunaya yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de tedavisi süren lösemi hastası Dr. Oktar Babuna'nın, İzmir'de ortaya çıkan akrabaları yeni bir umut ışığı yaktı. Babuna ile anne tarafından akraba olduklarını geçen hafta öğrenen Çetinada ailesi, tüm akrabalara ulaşarak, uygun donör aramaya başladı. Alsancak'ta özel bir tıbbi tahliller labaratuvarının sahibi olan Dr. Adnan Çetinada, ‘‘Cumartesi günü Babuna ailesi bize ulaştı ve kan bağımız ortaya çıktı. Oktar Babuna'nın annesinin büyükannesi ile babamın büyükannesinin kardeş çocukları olduğunu anladık ‘ dedi.

Çetinada ve Babuna ailelerinin Rodoslu Hüseyin Çavuş'un soyundan geldiğini anlatan Çetinada, ‘‘İzmir'de bu soydan gelen tüm insanları bulmak için uğraşıyoruz. Üç günde 35 kişiye ulaşabildik. İzmir'de tanımadığımız akrabalarımız da olabilir. Bunları bulmak için çabalıyoruz’’ diye konuştu. Kendileriyle kan bağı bulunanların 0 232 / 421 21 59 veya 421 56 45 No'lu telefonları aramasını isteyen Dr. Çetinada, lösemi hastalığında anne tarafından akrabalığın donör uygunluğunda daha büyük şans olduğunu belirterek, ‘‘Umutluyuz’’ dedi.

MEHMETÇİK DESTEĞİ

Oktar Babuna'ya uygun ilik bulunması amacıyla ülke genelinde sürdürülen kampanyaya Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli İlçesi'nde devam edildi. Deniz Kuvvetleri Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın kan verme kampanyasına, subay, astsubay ve erler ile Ereğlili vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Zonguldak Sağlık Müdürlüğü de valilik binası önünde kampanya başlattı. Kampanyaya özellikle öğrencilerin ilgi gösterdiği gözlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!