Babaya son bakış

Güncelleme Tarihi:

Babaya son bakış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

6 asker ile bir sivil kadının hayatını kaybettiği Tunceli’deki bombalı saldırıda şehit olan 3 asker dün son yolculuğuna uğurlandı. Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un kızları İrem ve Dilara babalarının tabutuna bakarak gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

TUNCELİ’deki bombalı terör saldırısında önceki gün şehit olan 6 askerin evlerine ateş düştü. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut, Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir ve Jandarma Er Mümin Koca’nın cenazeleri dün 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi ve toprağa verildi. Erler Fatih Küçükterci, Kadir Dadaş ve Uzman Çavuş Ahmet Oğul’un cenazeleri ise kimlik tespiti için Ankara’ya gönderildi.

Şehit Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un (35) memleketi Yozgat’ın Yenifakılı ilçesindeki baba ocağı acı haberle üzüntüye boğuldu. Ankara’da görev yapan şehidin, eşi Melek ile kızları İrem (10) ve Dilara’yı (5) da yanına alıp, 20 gün önce geçici görevle Tunceli’ye gittiği ortaya çıktı. Tunceli’ye gitmeden önce memleketine gelerek, ailesi ve arkadaşlarıyla hasret gidermişti. Şehidin cenazesine dün öğle saatlerinde Yenifakılı ilçesinde 3 bin kişinin katılımıyla düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Eşinin cenazesine katılan ve güçlükle ayakta durabilen Melek ile kızları Dilara ve İrem babalarının ardından tabuta bakarak gözyaşı döktü.  Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katıldı.

Haberin Devamı

15 gün önce evlendi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde yaşayan Uzman Çavuş Ahmet Oğul (26), Fatma Oğul ile 15 gün önce evlendi. 6 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan Ahmet Oğul, düğün izninin bitiminde görevine başladığı gün şehit oldu. Çavuş Ahmet Oğul’un kimlik tesbiti için kardeşi DNA örneği vermek üzere Ankara’ya gitti. Şehit Oğul’un cenazesi kimlik tesbitinin ardından Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde son yolculuğuna uğurlanacak.            

Terhisine 57 gün kalmıştı

Fatih Küçükterci’nin Denizli’deki evine acı haber gelince anne Nermin Küçükterci (54) fenalaştı. Anne Küçükterci’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Bekar olan ve 5 kardeşi bulunan Fatih Küçükterci’nin babası, 5 yıl önce yaşamını yitirmişti. Küçükterci, Kasım’da askere gidecek kardeşi Hakan Küçükterci’yi (19) askere gitmeden önce görmek için dağıtımdan sonra hiç izin kullanmamıştı. Şehidin terhisine 57 gün vardı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisarlı Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in (24) Köprülü köyünde oturan ailesi acı haberle yıkıldı. Nişanlı olan Demir’in tezkeresine 45 gün kalmıştı. 2009’da Afyonkarahisarspor’da forma giyen Demir, 4 gün önce çıkan bir çatışmada kolundan hafif yaralanmış, sivil araca doktordan rapor almaya gitmek üzere binmişti. Facebook sayfasında ise 22 Eylül’de Tunceli’de PKK’lı teröristlerce karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Mustafa Akar (21) için başsağlığı mesajı yayınlamıştı. Baba İbrahim Demir, “Akar’ın şehit olduktan sonra oğlumun şehit olacağı da içime doğdu. Rüyamda, cenaze araçlarını eve gelirken gördüm” dedi.

Haberin Devamı

Köyünde toprağa verildi

Çavuş Demir’in cenazesi Köprülü köyündeki babaocağına götürüldü. Burada ailesi, yakınları ve köylülerinden helallik alındı. Köy meydanında kılınan cenaze namazına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar’ın AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Namazın ardından şehit, köy mezarlığına defnedildi.

Saldırıda şehit olan askerlerden jandarma ulaştırma er Mümin Koca (23) Manisa Akhisarlıydı. 1 yıl önce kaçarak evlenen ve ailesiyle görüşmeyen şehidin ablası Mürivet Akaydın da tek erkek kardeşinin şehit olduğunu öğrenince, baba evine koştu. Talihsiz aileye acı haberi veren askerler sakinleştirmeye çalıştı. Askerlik öncesi yolcu otobüslerinde muavin olarak çalışan 11 aylık asker Mümin Koca için  dün ikindi vakti Akhisar ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Çarşı Camisindeki törende anne Hafiza Koca “Gitme oğlum, sarı oğlum benim. Bayramın mübarek olsun. Bayramlaşmaya mı geldin?” diye ağladı. Mümin Koca’nın askerliği boyunca, annesini her gün arayıp “Durumum iyi Manisa’da gibiyim” dediği, olay günü arayamayınca anne Hafiza Koca’nın, yakınlarına oğlunun birliğini arattığı, ancak haber alamadıkları belirtildi. Tuğgeneral Nehir Aydın, cami avlusunda şehidin babası İsmail Koca’nın elini öpüp, “Verin oğlunuzun yerine elinizi ben öpeyim. Bundan sonra sizin evladınız benim” dedi. Şehit er Koca, 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından Akselendi Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi.  

Haberin Devamı

Şehitlere saygı

TÜRKİYE Kamu-Sen üyeleri, ülke genelinde teröre tepki eylemleri düzenledi, açıklamalarıyla terörü kınadı. Türkiye Kamu-Sen Kırklareli Temsilciliği üyesi bir grup, Kırklareli Devlet Hastanesi’nin bahçesinde biraraya gelerek şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu ve şehitler için dua etti. Zonguldak’ta Türkiye Kamu-Sen’e üye 30 memur, sabah mesaiye başlamadan önce Karaelmas Vergi Dairesi önünde toplandı. Sloganlarla terörü lanetleyen memurlar, “Şehidim hakkını helal et bize” sloganı attı. Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği üyesi grup, Erzurum Adliyesi önünde buluarak şehitler için dua etti. Kayseri Valiliği önünde bayraklarla toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulundu. Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Samsun Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde terör saldırılarına tepki gösterdi.                                            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!