Babasının yolunda

Güncelleme Tarihi:

Babasının yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Son zamanlarda en çok izlenen iki dizisinin ortak bir özelliği var; ‘‘Deli Yürek’’in ağabeyi rolündeki Demir Karahan Görgün'ün oğlu, ‘‘Hayat Bağları’’ndaki müzisyen genç Melih Görgün.

Deli Yürek ve ‘‘Hayat Bağları.’’ Son dönemlerin izleyici rekorları kıran ve en çok izlenen dizilerinden iki tanesi. ‘‘Deli Yürek’’ önceleri birçok eleştiri almıştı, başrollerde mankenler oynuyor diye. Ancak yönetmen Osman Sınav'ın çok güvendiği Kenan İmirzalıoğlu, kimsenin gayretlerini boşa çıkarmadı. Yetenekli bir isim olduğunu kanıtladı.

Tabii dizide rol alan birçok tiyatro sanatçısı var. Onların diziye katkıları ve oyunculuk güçleri yadsınamaz. İyi bir ekip ve iyi bir senaryoyla ‘‘Deli Yürek’’ birçok insanı ekran karşısına çiviliyor.

‘‘Hayat Bağları’’ ise henüz çok yeni. Buna rağmen bir kere izleyen bir daha vazgeçemiyor. Bunda en önemli etken tiyatro sanatçısı Melek Baykal'ın üstün yeteneği. Daha önce ‘‘Ferhunde Hanımlar’’ adlı dizide ailenin biraz çılgın büyük kızını canlandıran Baykal, bu kez kendisini başka bir kadın için terkeden kocasının ardından üç çocuğuyla ayakta kalmaya çalışan bir kadını canlandırıyor.

Kendisini aldatan kocası rolünde Selçuk Özer var.

Bu dizi Selçuk Özer'in de yıllar sonra içine sinip ‘‘Evet’’ dediği bir dizi film. Dikkat çeken isimlerden biri de Arzu Yanardağ.

Genç mankenin son bir, birbuçuk senedir hakkında çıkan yazılar sadece Mustafa Altıoklar'la ilgiliydi. Oldukça ses getiren bir beraberlik yaşayan Yanardağ, Altıoklar'dan geçtiğimiz günlerde ayrıldı.

‘‘Hayat Bağları’’nda oynaması için gelen teklif tam zamanında yerini buldu. Çünkü oünlerde Arzu Yanardağ'ın bunalıma girdiği birçok yerde yazılıp, çiziliyordu.

Üstüne üstlük ‘‘Asansör’’ filmindeki oyunculuğundan dolayı yerden yere vurulan Arzu Yanardağ'a oyunculuk teklif edilmesi genç mankenin kendine güvenini de yerine getirdi. ‘‘Hayat Bağları’’nda da birçok tiyatro oyuncusu yer alıyor.

Birçok kişiye göre; bu dizi filmin de başarılı olmasının sırrı, burada. Son zamanlarda aile filmlerine ilginin arttığını gözlemleyen yapımcılar için de ‘‘Hayat Bağları’’ iyi bir fırsat oldu.

Bu iki dizi filmin bir önemli özelliği daha var. Bir baba ve oğul aynı sanatla uğraşmanın tadını çıkarıyorlar.

‘‘Deli Yürek’’te ağabey rolünde izlediğimiz yılların aktörü Demir Karahan Görgün'ün yirmi yaşındaki oğlu Melih Görgün ‘‘Hayat Bağları’’ adlı dizi filmde oynuyor.

‘‘Hayat Bağları’’nda Arzu Yanardağ'ın canlandırdığı Nurgül'ün müzisyen sevgilisi olarak izlediğimiz Melih Görgün'e oyunculuk teklifi yönetmen Osman Sınav'dan gelmiş.

‘‘İlk gün çok heyecanlandım. Ama başta yönetmenimiz Mustafa Şevki Doğan olmak üzere herkes çok yardımcı ve yüreklendirici davrandı. Hala da öyle davranıyorlar. Dediğim gibi ben oyunculuğu çok sevdim’’ diyor.

Konservatuarın keman bölümünden mezun olan ve halen endüstri mühendisliği okuyan Melih için babası Demir Karahan'da şöyle diyor: ‘‘Oyunculuğa başladığımda ben de Melih ile aynı yaştaydım. Melih'in hamuru iyi. Yeteneği var. Zamanla daha da iyi olacağına inanıyorum. Bu sanata karşı gösterdiği ilgiyi sonuna kadar destekliyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!