Babasının öldürdüğü kız çete bağlantılı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Babasının öldürdüğü kız çete bağlantılı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 00:00

Başkentte babası Hüseyin Ç. tarafından bıçaklanarak öldürülen Yeliz Ç’nin çalıntı otomobil çeteleriyle bağlantısı ortaya çıktı. Yeliz Ç’nin kiraladığı otomobillere "çalıntı" süsü verip çetelere sattığı belirlendi.

BABASI Hüseyin Ç.’nin, kiraladığı araç yüzünden evine haciz gelince öfkeye kapılıp kızı Yeliz Ç’yi bıçaklayarak öldürmesinin ardından, cinayeti araştıran polis ilginç bilgiler elde etti. Polis, Yeliz Ç’nin daha önce de birçok kez kiraladığı otomobillere "çalıntı süsü verip çetelere sattığı" bilgisine ulaştı. Sevgilisi Bülent K. ile sık sık araç kiralayan Yeliz Ç’nin, milyarlarca liralık senetlere imza attığı belirlendi.

KAYIP FORD ARANIYOR

Birçok araç kiralama şirketinde imzalı senedi bulunan Yeliz Ç’nin çalıntı otomobilleri parçaladıktan sonra şasi numaralarını değiştirerek ikiz otomobil yapan çetelerle işbirliği yaptığı bilgilerine ulaşan polis, Yeliz’in son olarak çaldırdığını iddia ettiği Ford marka otomobilin bulunması için seferber oldu.

2 MİLYARA SATMIŞ

Bir oto kiralama şirketi yetkilisinin, polise Yeliz Ç’nin Bülent K. ile kendisinden de otomobil kiraladığını belirterek "Daha sonra çalındığını söylediler. Yaptığım araştırmada, 2005 model yeni aracımı parçalanmak üzereyken bir oto tamircisinde buldum. 30 milyar değerindeki araç, 2 milyara satılmış. Parasını verdim ve aracımı geri aldım" dediği öğrenildi.

ÇETELERİN TUZAĞI

Emniyet yetkilileri, 20 yaşında babası tarafından öldürülen Yeliz Ç’nin çetelerle çalıştığı yönünde çok güçlü bilgilere ulaştıklarını ifade ederek "Çeteler gençleri ağına düşürerek düşük miktarda para karşılığında suça itiyor. Yeliz de onlardan bir tanesi. Yaklaşık 10 ay önce Yeliz’in çalındığını iddia ettiği aracın çeteler tarafından parçalanarak ikiz otomobil yapıldığı yönünde bilgiler edindik" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Yeliz Ç., 10 Ağustos tarihinde babası Hüseyin Ç. tarafından, 25 milyarlık haciz gelmesi üzerine bıçaklanarak öldürülmüştü. "Artık namusumu temizledim" şeklinde bağırarak olay yerinden ayrılan baba Hüseyin Ç. daha sonra polis tarafından yakalanmıştı. Haciz, Yeliz ve sevgilisi Bülent K.’nın kiraladıkları otomobili geri götürmemeleri üzerine oto kiralama şirketi tarafından gönderilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!