Baba'nın İspanya gezisi için frak paniği

Güncelleme Tarihi:

Babanın İspanya gezisi için frak paniği
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yarın çıkacağı İspanya gezisi, heyet üyelerine ‘frak paniği’ yaşattı. İspanya Kralı Juan Carlos'un akşam yemeğine katılacakların frak giyme zorunluluğu nedeniyle, Madrid Büyükelçiliği, ‘‘Frakınız yoksa beden ölçülerinizi bize bildirin, kiralayalım’’ uyarısı yaptı.

Demirel, geçen yıl ertelediği bu geziye 215 kişilik kalabalık bir heyetle çıkıyor. Carlos'un resmi daveti üzerine yarın başlayıp 5 Mart Perşembe günü bitecek olan gezide Demirel, Carlos'un yanı sıra Başbakan Jase Mari Aznar ve diğer ilgililerle de görüşmeler yapacak. Türk-İspanya İş Konseyi ve Madrid Dış Politika Ulusal Enstitüsü'nde birer konuşma yapacak olan Demirel, gezisinin son günü geçeceği Barcelona'da belediye ile Katalonya Özerk Yönetimi Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

Kral Carlos, Cumhurbaşkanı Demirel onuruna sarayında bir akşam yemeği verecek. İspanya tarafının yemeğe katılanların frak giymesini istemesi üzerine, Madrid'deki Türk Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanlığı'nı uyardı. Elçilik, frakı olmayan davetlilerin, beden ölçülerini bildirmeleri halinde, kendilerine kiralık frak temin edilebileceğini de belirtti. Bu nedenle, çok sayıdaki heyet üyesinin frak diktirmek üzere harekete geçtiği, frak diktirmenin maliyetinin ise yaklaşık 100 milyon lira olduğu öğrenildi.

GEZİYE KATILANLAR

Demirel'e bu gezide Devlet Bakanı Işın Çelebi, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Turizm Bakanı İbrahim Gürdal eşlik ediyor. Gezi heyetinde çok sayıdaki Dışişleri Bakanlığı görevlisinin yanı sıra, büyük firmaların temsilcileri olan 59 ünlü işadamı, 30 köşe yazarı ve gazeteci de yer alıyor.

Geziye katılan diğer isimler arasında, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Trabzon, Van valileri; Antalya ve Samsun Büyükşehir, Muğla, Isparta, İçel, Marmaris belediye başkanları; Gazi, Anadolu, Yıldız, İstanbul Teknik ve Pamukkale Üniversiteleri rektörleri; İzmir ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüleri başkanları; TOBB Başkanı ve İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya ticaret ve sanayi odaları başkanları; Uluslararası Nakliyeciler, Türkiye Seyahat Acentaları, Otelciler ve Turizm Yatırımcıları birliklerinin başkanları dikkat çekiyor.

Geziye ayrıca dünyaca ünlü flüt virtiözü Şefika Kutluer de katılacak ve Madrid'de, bir konser verecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!