Babam servet avcısı bir kadınla birlikte

Güncelleme Tarihi:

Babam servet avcısı bir kadınla birlikte
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Yeniköy’deki trilyonluk yalısını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucularından 86 yaşındaki Jinekolog Dr. Muvaffak Gören’in mirastan mahrum bıraktığı kızı Amber Tanır, savcılığa verdiği dilekçede "Babam servet avcısı bir kadınla" iddiasını ortaya attı. Eşi Ayten Gören de savcılığa başvurup eşinin avukatı ve adamları tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.

TRİLYONLUK yalısını TEV’e bağışlayan Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucularından 86 yaşındaki Jinekolog Dr. Muvaffak Gören’in kızı Amber Tanır, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçesinde babasının 23 Ocak günü, avukatı Muktedir İlhan ve Canan Bozkaya tarafından ambulansla yalıdan alındığını iddia etti.

İstinye Polis Merkezi’ne şikayetçi olduğunu söyleyen Amber Tanır, Avukat Muktedir İlhan’ın "Muvaffak Bey yanımda. Kendisini eve bırakacağım" sözünü verdiğini, ancak babasını 17 gün sonra 9 Şubat’ta yalıya getirildiğini ileri sürdü. Amber Tanır, dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

BABAMI KAÇIRDILAR

"Babamın Alman Hastanesi’nde yattığını öğrendik. Hastane yetkilileri bize, Muvaffak Gören’in eşi olduğu söylenen bir kadın ve avukatı tarafından hastaneye getirildiği söylendi. Babam bir süre burada yoğun bakımda tutulmuş. Sonra aynı kişiler babamı hastaneden alıp çıkarmış. Babam 86 yaşında. Hastanede kalp kapakçığında yırtık olduğu tespit edilmiş. Buna rağmen taburcu edilen babam, 10 Şubat’ta yeniden aynı hastaneye kaldırıldı. Eşinden ve kızından kaçırılan, polise dahi adresi bildirilmeyen babamın 23-25 Ocak günleri arasında nerede kaldığı ise belli değildir. Avukat Muktedir İlhan ile kendisini babamın eşi olarak tanıttığını sandığımız Canan Bozkaya’nın cezalandırılmasını istiyoruz."

Aynı yalıda ayrı katLARDa yaşıyorlar

Muvaffak Gören, Ayten Hanım ile 1950 yılında evlendi. 1952 yılında Emine Amber, 1956’da Şefik Tuncer dünyaya geldi. Müzikle de ilgilenen Gören, Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucuları arasında yer aldı. 1997 yılında vasiyetini hazırlayan Muvaffak Gören, kendi ve eşinin ölümünün ardından tüm mal varlığını, batı müziği dalında yüksek öğrenim gören öğrencilere "Dr. Muvaffak Gören Bursu" verilmesi şartıyla TEV’e bağışladı.

Ayten Gören, dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastaneden taburcu olduktan sonra kocası tarafından eve alınmadığını ve darp edildiğini iddia ederek kızıyla birlikte "ailenin korunması" davası açtı. Sarıyer Aile Mahkemesi, Gören çiftinin, yalının ayrı katlarında yaşamalarına karar verdi.

Muvaffak Gören, kararın ardından vasiyetnamesini yeniden düzenleyerek, eşi ve çocuklarını mirasından mahrum etti. Karşı atağa geçen anne-kız ise Gören’in akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle vasi tayin edilmesini isteyerek davası açtı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayene edilen Gören’e akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verildi.

Bunun üzerine Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açan Muvaffak Gören, öz kızı ve eşinin komplolar zinciri ile karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. 80 yaşındaki Ayten Gören, eşiyle severek evlendiklerini, Muvaffak Bey’in hastalığına kadar çok mutlu bir birliktelik yaşadıklarını belirterek davanın reddini talep etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!