Baba ve oğulları köyde katliam yaptı: 6 ölü, 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Baba ve oğulları köyde katliam yaptı: 6 ölü, 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 00:00

Elazığ’da Haşim Yükselen, oğulları Metin ve N. Yükselen’i yanına alarak, pompalı tüfekle önce akrabalarını öldürdü, ardından da köylü ve işçilere rastgele ateş etti. Kaçan baba ile iki oğlu aranıyor.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

ELAZIĞ‘ın Baskil İlçesi’ne bağlı Karaali Köyü Buhan Mezrası’nda Haşim Yükselen (50), dün 06.30 sıralarında oğulları Metin (26) ve N. Yükselen’i (17) yanına alarak yıllardır küs olduğu kardeşi Mehmet Yükselen’in (49) evine yöneldi. Evin önünde yengesi Emine Yükselen’i pompalı tüfeğiyle öldüren Haşim Yükselen, kardeşi Mehmet Yükselen’i ise öldü zannederek, bıraktı. Şüpheliler yöneldikleri kayısı bahçesinde bulunanlara rastgele ateş ettikten sonra dağlık alana kaçtı. Bahçede çalışan İbrahim Esendemir (80), oğlu İzzet Esendemir (35) ve torunu Ahmet Sis (12) olay anında yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Nafiye Coşkun (54) ile oğlu Mustafa Coşkun (28) kaldırıldıkları hastanede öldü. Olayda yaralanan Mehmet Hanefi Çoşkun (24), Orhan Çoşkun (61), Mehmet Yükselen (49), Kenan Sürekli (27) Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne, Abdullah Arslan (49), oğlu Hikmet Arslan (26) ve Murat Buldur (40) ise Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

‘Önce biz öldüreceğiz’

/images/100/0x0/55eb1014f018fbb8f8a89e74

Baba ve oğulları köyde katliam yaptı: 6 ölü, 7 yaralı
Elazığ Valisi Muammer Muşmal, “Baba köylülere ‘Bizi öldüreceksiniz; siz bizi öldürmeden, biz sizi öldüreceğiz’ gibi şeyler söylüyormuş” dedi. Saldırıda yakınlarını kaybeden Rifai Coşkun ile Bayram Erkuş, Yükselen ailesinin akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek, “Geçen yıl Cumhuriyet Savcılığına ve Jandarma’dan silahlarının alınmasını istemiştik” dedi.

Daha önce de yapmıştı

HAŞİM Yükselen’in kardeşine daha önce de silahla saldırdığını aktaran eski köy muhtarı Hanbey Esendemir, “Eşini kaybettikten sonra psikolojisi bozulmuştu. Kardeşine pompalı tüfekle ateş etmiş. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesiyle pompalı tüfeği alındı. Ancak kendisi bir süre sonra yeniden tüfek ruhsatı aldı” şeklinde konuştu. Eşi 4 yıl önce ölen Haşim Yükselen’in bir oğlunun askerde olduğu, olay anında evde bulunan en küçük oğlu N. Yükselen’in (14) ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!