B.Çekmece'de göçmen kuşlar koruma altına alınıyor

Güncelleme Tarihi:

B.Çekmecede göçmen kuşlar koruma altına alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2011 14:41

Büyükçekmece gölündeki 'Doğal Alan Koruma Projesi' ile kuşların üreme alanları koruma altına alınıyor.

Haberin Devamı

Eski TRT spikeri ve belgeselci Fatih Orbay tarafından projelendirilecek alana gerekli uyarı çalışmaları yapılarak kuşlara yumurtlamaları ve üremeleri için doğal alanlar yaratılacak.

Büyükçekmece gölünde birçok çeşit kuşların konakladığı gibi çoğunlukla Sumru’ların konakladığı belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları anlattı:

"Büyükçekmece gölündeki doğal adacıklar göçmen kuşların üremesi açısından çok elverişli. Biz belli zaman aralıkları ile gelen kuşların doğal ortamda yumurtlayarak üremeleri ve rahatsız edilmemeleri açısından daha da elverişli ortam hazırlayacağız. Gölümüze  kışın gümüş martı, baharda küçük martı ve akdeniz martıları geliyor. Ayrıca buraya gelip yumurtlama yaparak üreyen küçük balaban, çıkrıkçın, elmabaş patka, saz tavuğu, sakarmeke, uzunbacak, bataklık kırlangıcı, pasbaş patka kuşlarının gelme nedenleri de göl etrafındaki çamur düzlüklerin onlar için çok elverişli olması. Sonbahar göçü sırasında binlerce leylek göl çevresindeki tarım alanlarında bulunuyor. Bölgeye en çok sumrular geliyor ve uzun süre burada kalıyorlar. Gölün içindeki ufak adacıklarda yumurtlayarak ürüyorlar. O adacıkları da Sumru adası olarak adlandırıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!