Azrail mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Azrail mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2010 00:00

Bir tekstil firmasında çalışan işçileri taşıyan aracın yaptığı kazada 5 kadın çalışan feci şekilde can verdi, 18 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

FECİ KAZANIN FOTOĞRAFLARI

İSTANBUL'DA 2 TIR FACİASI / WEB TV 

Yalova’daki kazada can veren kadın işçiler, fabrikada saati 7.5 liradan 2 saat fazla mesaiye kaldıkları için normal servislerine değil, kaza yapan araca bindiler.

YALOVA’da, önceki akşam, çalıştıkları tekstil fabrikasında 2 saat mesai yapan işçileri taşıyan araç kaza yaptı. 5 kadın işçi öldü, 18 işçi yaralandı.
Yalova-İzmit karayolunun 6’ncı kilometresinde bulunan Alkım Tekstil’de çalışan işçiler, akşam 20.00’de normal mesaileri bittikten sonra, 7.5 lira fazla kazanabilmek için 2 saat mesaiye kaldı. Mesaileri bittikten sonra işçiler, 22.00’de evlerine gitmek için Nazif Türk (23) yönetimindeki midibüse bindi.

Sebep yine aşırı hız

Midibüs, iddiaya göre sürücü Türk’ün aşırı hız yapması sonucu, tali yoldan kara yoluna çıkarken yol kenarına konulan beton bariyerlere çarpıp kontrolden çıktı. Sürüklenen midibüsü, yol kenarındaki bariyerler giyotin gibi biçti. Midibüste bulunan işçilerden Kader Boztepe (18), annesi Nermin Irmak (42), Ebru Yavuzdeğer (35), Nevin İşcan (45) ve Necmiye Deniz (41) olay yerinde feci şekilde can verdiler. Necmiye Deniz’in başı gövdesinden ayrıldı.

Sürücüde alkol yok

Haberin Devamı

Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçilerden 12’si yatırılırken, 6 işçi ayakta tedavi sonrası taburcu edildi. Yalova Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açarken, gözaltına alınan midibüs sürücüsünün alkollü olmadığı anlaşıldı. Sürücü Türk, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan sorgulanıyor.

5 kadın 5 dram

KAZADAN geriye kadınların dramatik öyküleri kaldı.

3 gün önce işe başlamışlar: Kızı Kader Boztepe’yle ölen Nermin Irmak, eşi Ali Boztepe’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştı. Kader ve oğlu Kaan (20) ile yaşayan Nermin Irmak’ın, geçim sıkıntısı nedeniyle 3 gün önce kızıyla birlikte fabrikada çalışmaya başladığı bildirildi.

13 yıl önce Romanya’dan geldi: Üç yıldır Alkım Tekstil’de çalışan Ebru Yavuzdeğer’in Romanya uyruklu olduğu, iş için 13 yıl önce İstanbul’a geldiği anlaşıldı. O dönem bir gazinoda garsonluk yapan Fethi Yavuzdeğer’le tanışıp evlenen çiftin 12 yaşındaki oğulları İhsan’a, annesinin öldüğü söylenemedi.

Çocukları annesine bırakıyordu: Kazada başı gövdesinden ayrılan Necmiye Deniz’in eşi Bahri Deniz Almanya’da işçi. Bulgaristan’dan 1978 yılında Türkiye’ye göç edip Yalova’ya yerleşen Deniz’in, eşinin sürekli işi olmaması nedeniyle 5 ay önce tekstil fabrikasında çalışmaya başladığı, çocukları Berk (3.5) ve Bahar Deniz’i (5), annesine bırakarak işe gittiği belirtildi.

Hasta anne-babasına bakıyordu: Nevin İşcan’ın hasta olan anne ve babasına bakmak için çalıştığı dondurmacıdan ayrılıp daha fazla para aldığı tekstil fabrikasına yaklaşık 7 ay önce işe girdiği belirtildi. Bekar olan İşcan’ın ölümü ailesini acıya boğdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!