‘Ayyaş’ deyip vasi tayini istemişler

Güncelleme Tarihi:

‘Ayyaş’ deyip vasi tayini istemişler
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2002 01:55

İki yıl öncesine kadar şirket yönetiminde aktif olarak çalışan ve şirketin satılmasından sonra, ‘‘Bu sorunlar kesinlikle para yüzünden değil. Melih Bey'den ne para ne pul istiyoruz’’ diyen Sema Kızıl'ın geçen yıl hem babası hem de annesi aleyhine 'vasi davası' açtığı ortaya çıktı.

Kızıl'ın babası Melih Sipahioğlu aleyhine açtığı 'Ayyaşlık, temyiz kudretini ve fiili ehliyetini kaybetmiştir' gerekçesiyle açtığı dava ile annesi Güngör Sipahioğlu aleyhine 'Kötü hal, kötü idare, israf ve savurganlık' yaptığı gerekçesiyle açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi.

Geçen yıl ağustos ayında Sema Kızıl'ın avukatları İstanbul 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, ‘‘Melih Sipahioğlu'nun doktoru tarafından ihtiyacı olmadığı halde yapılan uygunsuz müdahaleler, özellikle ilaçlar sonrasında temyiz kudretini ve fiili ehliyetini kayıp ettiğini’’ öne sürdüler ve ‘‘M. Melih Sipahioğlu'nun israfı, ayyaşlığı ve kötü idaresi sebebiyle vesayet altına alınmasına karar verilmesi’’ni istediler. Avukat Şener Akyol, Güngör Sipahioğlu için verdiği dilekçede de Sipahioğlu'nun 'kötü hal ve idare, israf ve savurganlık' gerekçeleriyle hacir altına alınmasına karar verilmesini istedi.

Melih Sipahioğlu ve eşi Güngör Sipahioğlu için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden verilen raporlarda, 'Vesayet altına alınmasını gerektirir bir durum olmadığı' belirtildi.

Geçen ekim ayında yapılan duruşmada kararını açıklayan mahkeme hakimi iki davayı da reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!