Ayvaz Korkmaz sorgusuna DGM'den 4 gün

Güncelleme Tarihi:

Ayvaz Korkmaz sorgusuna DGMden 4 gün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranırken Ukrayna’da yakalanan ve dün uçakla Atatürk Havalimanı’na getirilen Ayvaz Korkmaz’ın sorgusuna, İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde devam ediliyor.

Polis bugün, Korkmaz’ın sorgusunun yapılması için süre istemiyle İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Bu başvuruyu değerlendiren başsavcılık, polise 4 gün gözaltı süresi verdi.

Sorgu için bu sürenin yeterli olmaması halinde, mahkeme kanalıyla polise 3 gün daha ek gözaltı süresi verilebileceği öğrenildi.

Ayvaz Korkmaz’ın sorgulandığı konular arasında, 29 Ekim 1994’de İbrahim Cici’nin, 22 Şubat 1995’de Ramazan Çalkat’ın, 9 Kasım 1996’da Tılmış Çelebioğlu’nun, 27 Haziran 1997’de Suavi Akalın’ın yaralanması, 12 Kasım 1996’da Mehmet Emin Diker ile 25 Haziran 1997’de bir kişinin öldürülmesi, 1998 yılında aralarındaki uyuşturucu madde paylaşımından kaynaklanan sorun nedeniyle Cemal ve Kemal Sarıtaş kardeşlerin öldürülmesi, 1998’de Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Komiser Yardımcısı Bora Barış Güler’i şehit ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan Nazmi Deliktaş’ın cezaevinde silahla yaralanması, bu yaralama olayını engellemeye çalışan infaz koruma memuru Veli Ünal’ın dışarıda silahla yaralanması eylemleri de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!