Ayvalık Zeytinyağı Pazarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Zeytinyağı Pazarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 11:40

AYVALIK Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Ayvalık Zeytinyağı Pazarı’ kapılarını açtı. 600 metrekarelik kapalı alana sahip İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde açılan Ayvalık Zeytinyağı Pazarı'na ilçeden ve çevre illerden birçok firma katıldı.

Üç gün açık kalacak Zeytinyağı Pazarı'nın girişinde Ayvalık Kültür Sanat Derneği üyelerinin çektiği zeytin konulu fotoğraflar sergilendi. Firmalar ürettikleri yağ ve zeytin çeşitlerinin yanında zeytinyağı ile yapılan yemeklerden de örnekler sundu, zeytinyağı sektörüyle ilgili makineler sergilendi. Zeytinyağı Pazarı'nda en ilginç standı İzmir'den katılan Efendi firması kurdu. Firma kendi adını taşıyan bir zeytinyağı tenekesinin içinden akan ve havuza dökülen zeytinyağı ile tüm katılımcıların dikkatini toplamayı başardı.

Açılış töreninde konuşan Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Rahmi Gencer, Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa Zeytinyağı Pazarı açma kararı aldıklarını belirterek, “Ticaret Odası Ayvalık Zeytinyağının coğrafi işaretini aldı ve bunu uygulamaya başladı. Ayvalık yüzyıllardır zeytinin zaten bir pazarı, merkezi. Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarından beri Türkiye'de en önemli zeytin merkezi Ayvalık” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Amacımız küresel gelişmenin ışığı altında Ayvalık'ı ulusal ve uluslar arası platformda zeytinyağının ve zeytinyağlı yemek kültürünün vazgeçilmez noktalarından biri haline getirmek. Yapılacak tüm etkinlikler ve tanıtım mecralarında Ayvalık markasını zeytinyağı ve zeytinyağlı yemeklerle bütünleştirmek. Ayvalık'ın tarihi dokusu ile zeytinyağı ve zeytinyağlı yemekler kültürünü bütünleştirerek yöreye hem markasal, hem de turistik canlılık kazandırmak” diye konuştu.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, açılış töreninde, Ayvalık'ın zeytinyağı sektöründe Türkiye ve dünyada tanınmış bir marka olduğunu belirterek, ilçenin böyle bir organizasyon ile sektördeki farklılığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Tariş, Komili, Kırlangıç, Özgün, Sokol, Miranda ve Ayvada gibi tanınmış zeytinyağı markalarının da aralarında bulunduğu 26 firmanın 600 metre karelik kapalı alana sahip İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde ürünlerini sergilediği pazar, 3 gün açık kalacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!