Ayrımcılıklara karşı sesimizi yükseltelim

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılıklara karşı sesimizi yükseltelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 01:35

Başbakan Ahmet Davutoğlu, azınlık cemaatleri temsilcileriyle bir araya geldi, “İslamofobi’ye karşı hep beraber sesimizi yükselttiğimizde, sadece Müslümanlara dönük ayrımcılığa değil dini kimlikleri ihtiva eden bütün ayrımcılıklara karşı da sesimizi yükseltmiş oluruz” dedi. Özgür ARSLAN / DHA

Haberin Devamı

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde düzenlenen yemeğe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Rum Ortodoks Patrik Vekili Peter Stefanos, Türkiye Keldani Katolik Cemaati Ruhani Reisi Francois Yakan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levan Zekiyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan katıldı. Yemekte, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de yer aldı. Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

EŞİT VATANDAŞLIK İLKESİ

Hepimiz büyük bir ailenin parçalarıyız. Hiçbir zaman yurttaşlarımız arasında, fark gözetmedik. İslam geleneği içinde bütün o temel esaslara baktığımızda, insan onurunun, canının, aklın, neslin, dinin korunması bütün geleneklerin kabul ettiği evrensel ilkeler. Bu evrensel ilkeleri eşit vatandaşlık kavramı etrafında modern, çağdaş bir devletin ana esaslarından biri olarak bugün yaşatmaya büyük özen gösteriyoruz. Eşit vatandaşlık ilkesi bundan sonra da en temel şiarımız olacak.
Bütün dünyaya her tür ötekileştirme, baskı ve zulme karşı ortak sesimizi de duyurmak lazım. Avrupa'da camilere dönük saldırılar gündemde. Kim inancı nedeniyle baskıya zulme uğramışsa hepsinin karşısında aynı kararlılıkla durma iradesi göstermek zorundayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!