Ayrımcılığa karşı festival

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılığa karşı festival
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 01:11

İSTANBUL’un displinlerarası sanat festivali Pera Fest, ‘Ayrımcılığa Karşı Sanat’ temasıyla 21–27 Mart tarihleri arasında 14’üncü kez düzenlenecek.

Haberin Devamı

Festival, 21 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’de bir şiir ve müzik gecesi ile açılacak. Tiyatro Pera’da düzenlenecek açılış etkinliğine Orhan Alkaya, Enver Ercan, Haydar Ergülen, Cenk Gündoğdu, küçük İskender, Lal Laleş ve Hakkı Zariç kendi şiirleri ile katılrken, tiyatro sanatçıları Orhan Aydın, Metin Belgin, Deniz Celiloğlu, Ece Dizdar, Yücel Erten, Defne Halman, Nesrin Kazankaya, Jülide Kural, Zeynep Özyağcılar, Aliye Uzunatağan ve Ragıp Yavuz yerli ve yabancı şairlerden birer şiir okuyacak. Etnik ayrımcılıktan cinsel ayrımcılığa, bu kavramın farklı boyutlarına değinen şarkılarıyla geceye katılacak olan müzisyenler arasında Sema, Güvenç Dağüstün, Mehtap Meral, Taner Öngür, Serap Yağız, Hasan Yükselir gibi isimlerin yanında, Kürtçe şarkılarıyla Dodan ve Mırady, Arapça şarkısıyla Mihrap Eskiocak yer alacak. Festival programında, üç panel, bir konferans, üç kısa film, üç uzun metrajlı film ve üç tiyatro oyunu yer alıyor.

3 FİLM GÖSTERİMİ
26 Mart Cumartesi günü Fransız Kültür Merkezi’nde ‘Başka Sinema’ işbirliği ile üç film gösterilecek: Haluk Ünal’ın ‘Saklı Hayatlar’ı, Emin Alper’in ‘Tepenin Ardı’ ve Özcan Alper’in ‘Rüzgârın Hatıraları’. Program ayrıntıları ve etkinliklere katılım koşulları hakkında bilgiye facebook/PERA FEST 2016 sayfasından erişilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!