Ayrı yaşadığı eşini okul tuvaletinde öldürmüştü

Güncelleme Tarihi:

Ayrı yaşadığı eşini okul tuvaletinde öldürmüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 11:01

Adana'da ayrı yaşadığı eşini çocuğunun karnesini almak için gittiği okulun tuvaletinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Bekir Duran’ın, kendisini aldattığı iddiasıyla ayrı yaşadığı 9 yıllık eşi Firdevs’i 23 Ocak’ta çocukları Mert’in öğrenim gördüğü Bahçeşehir İlköğretim Okulu’nun kızlar tuvaletinde bıçaklayarak öldürmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırlayarak katil zanlısı Bekir Duran hakkında Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık iddianamesinde Duran’ın eşini nasıl öldürdüğü şöyle anlatıldı:

“Eşi Bekir’den ayrı yaşayan Firdevs Duran, oğlu Mert’in karnesini almak üzere erkek arkadaşı Ali Rıza Polat’ın otomobiliyle, birlikte okula geldi. Okulun bahçesinde oğlu Mert’in karne almasını bekleyen Bekir Duran, eşinin otomobilden inip okula girdiğini görünce peşinden gitti. Eşini kızlar tuvaletine çağırıp 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.”

Haberin Devamı

EŞİNİN SEVGİLİSİNİ DE ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Davanın açılmasıyla birlikte okuldaki korkunç cinayetin ayrıntıları da ortaya çıktı. Katil zanlısı Duran’ın cinayetten sonra kaçarken eşinin sevgilisini de öldürmek istediği, ancak Polat’ın otomobilini çalıştırıp kaçtığı belirlendi. Polat, poliste verdiği ifadesinde, öldürülen Firdevs ile ilişkilerinin olduğunu doğrulayıp, “Bekir Duran elinde bıçakla otomobilin yanıma gelip ‘öldürdüm öldürdüm’ diye bağırdı. Kapıyı açınca beni de öldüreceğini düşündüm. Otomobili çalıştırıp kaçtım” dedi. Bu arada minik Mert’in de babasını tuvaletten çıkarken elinde bıçakla üzeri kanlı halde gördüğü, ardından tuvalete girdiğinde annesinin cansız bedeniyle karşılaşınca ‘Anne’ diye çığlık atıp şoka girdiği ve öğretmenlerine sığındığı anlaşıldı.

‘OĞLUM HAKKINI HELAL ET’

Katil zanlısı Duran’ın olaydan sonra okul öğretmenlerinden Emin Çelik’e, “Hocam ben eşimi öldürdüm”, oğlu Mert’e de, “ğlum anneni o.....luk yaptığı için öldürdüm. Seni çok seviyorum, oğlum hakkını helal et” dediği saptandı. Olaydan sonra bir süre devlet koruması altına alınan daha sonra babaannesi Sabahat Duran’ın bakımına verilen Bahçeşehir İlköğretim Okulu 2’inci sınıf öğrencisi Mert, poliste olayla ilgili verdiği bilgide şunları anlattı:

Haberin Devamı

“Karnemi almak için annemle birlikte okula geldim. Sonra babam geldi. Anneme, ‘Firdevs tuvalete gelsene biraz’ diyerek birlikte dışarı çıktılar. Anneme bakmak için ben de bir süre sonra tuvalete gittiğimde babamın elinde bıçak vardı. Üzeri kanlıydı. Koşarak gitti. Tuvalete girdiğimde annem yerde yatıyordu. Kanlar içindeydi. O anda ‘anne’ diye bağırmışım. Sesimi duyan öğretmenlerim beni alıp götürdü".”

‘LÜKS OTOMOBİLDEN İNİNCE ŞOKE OLDUM’

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak olan Bekir Duran, tutuklandığı nöbetçi mahkemede, eşini bir başka erkekle gördüğü için o anın sinir ve öfkesiyle öldürdüğünü iddia edip, cinayet anını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Firdevs ile 8- 9 yıl önce görücü usulüyle evlendim. Oğlumuz Mert dünyaya geldi. Olaydan 2 ay önce iş arkadaşım Ali, eşimin beni aldattığını söyledi. Eşime sorunca yalanladı. 2 yıl önce eşimi bilgisayarda bir erkekle çetleşirken yakalamıştım. Bu nedenle eşimin beni aldatmış olabileceğini düşünmeye başladım. Dedikodular yüzünden eşimle ayrı yaşamaya başladık. Eve dönmesini istedim, dönmedi. Olay günü, oğlumun karnesini almak için okuluna gitmiştim. Parkta oturup, okula lüks arabalarla gelip gidenlere bakıyordum. İçimden ‘acaba eşim de böyle arabadan iner mi?’ diye düşünürken lüks bir otomobilden indi. Saçlarını kırmızıya boyatmıştı. Çok değişmişti. Kendi kendime ‘Demek ki anlatılanlar doğruymuş’ diyerek şoke oldum, titremeye başladım. Sinirlerim boşaldı, bir sağa bir sola gidip geldim. Ardından okula girdim. Sınıfta ‘Merhaba Firdevs’ dedim. Bana hiç cevap vermedi. Çocuğumun karnesine bakarken hızla yanımızdan ayrılıp tuvalete gitti. Ben de peşinden gittim. Eşime bir şeyler söyledim. O da bana söyledi. İyice sinirlendiğim ve gözüm karardığı için ne söylediğini hatırlamıyorum. Üzerimdeki bıçağı çıkartıp bir şey söylemeden eşime rastgele sapladım. 10 saniye kadar sürdü. Kendimi kaybetmiştim. Koşarak çıkarken oğlum Mert ile kapıda karşılaştım. Oğlum ‘baba baba’ diye seslendi. Koridorda öğretmenini gördüm. ‘Bu çocuk benim oğlum, oğluma iyi bakın’ dedim. Koşarak okuldan çıktım. Otomobilde bekleyen şahsın yanına gittim. Elimdeki kanlı bıçakla kapıyı açtım, ‘Az önce arabadan inen benim karımdı biliyor musun?’ dedim. Şahıs şaşırıp otomobilini çalıştırıp kaçtı. Eşimi öldürmek için plan yapmadım. Yapsaydım tabanca bulurdum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!