Aynı evdeyiz hükümetinizi anlayamadık

Güncelleme Tarihi:

Aynı evdeyiz hükümetinizi anlayamadık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Türkiye ile aramıza 90 yıl başkaları girdi. Sayın Sezer (10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer), babamın cenazesine katıldı. O tarihten itibaren hızlı bir gelişme oldu. Biz Türkiye ile 10 yılda tarihi değiştirdik, geriye dönmesine izin vermemeliyiz. Türkiye büyük devlet, Türk halkı vefakâr bir millet. Ancak bu süreçte hükümetin tavrını anlamakta zorlanıyoruz.

Haberin Devamı

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Biz kardeşleriz, aynı evin içinde yaşıyoruz. Ayrı odalarda yangın çıktığında diğer odalar da zarar görür. Yangını birlikte söndürmemiz gerek” dedi. Şam’da 3 gündür temaslarını sürdüren Kamalak, dün Esad ile Başkanlık Sarayı’nda 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Kamalak, Esad’a, üzerinde Kuran’ı Kerim ayeti bulunan bir tablo hediye etti.

Tarihi değiştirdik geriye dönmeyelim

Görüşmede, Esad, halkların arasında problem olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye ile aramıza 90 yıl başkaları girdi, ilk kez 2000 yılından itibaren doğrudan temas ve güzel ilişkiler kurduk. Sayın Sezer (10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer), babamın cenazesine katıldı. O tarihten itibaren hızlı bir gelişme oldu. Biz Türkiye ile 10 yılda tarihi değiştirdik, geriye dönmesine izin vermemeliyiz. Türkiye’yi birkaç kez ziyaret ettim. Türk halkının sempatisini gördüm. Reformlar sürüyor, sürecek. Herkes daha hızlı olmasını istiyor, bir evden bir eve taşınmak kolay değil.”

/images/100/0x0/55eaf5f9f018fbb8f8a1dfe0

Türkiye büyük Türkler vefakâr

Haberin Devamı

Şubat ayına kadar yeni bir anayasanın çıkacağını savunan ve Türkiye’den beklentilerinin büyük olduğuna dikkat çeken Esad, şunları ekledi: “Türkiye’yi anlayamadık. Türkiye büyük devlet, Türk halkı vefakâr bir millet. Ancak bu süreçte hükümetin tavrını anlamakta zorlanıyoruz. Ben çok umutluyum, bu krizden çıkılacaktır. Muhalefetin oluşması için teşvik ve destek veriyorum. İki ülkenin de bu süreci zarar görmeden atlatmasını istiyoruz ve diliyoruz. Her ne kadar sorunları varmış gibi görünse de iki ülkenin kurumları ve halkları arasında ilişkileri çok iyi.”

Esad’ı reformda kararlı gördüm

Kamalak da görüşmede, “Suriye’de hem mecliste, hem medyada muhalefet olması gerekiyor. Dış müdahalelerden üzüntü duyuyoruz. İslam ülkelerinde kardeşler ne yazık ki birbirlerini katlediyorlar. Akan kan Müslüman kanı, buna karşılık iki tarafın da kullandığı silahlar emperyalistlerin silahı. Olan Müslümanlara oluyor, emperyalistlerin kasası doluyor” dedi. Kamalak, gazetecilere yaptığı açıklamada da Suriye’nin Türkiye’den görünen fotoğrafı ile gördükleri arasında büyük farklar olduğunu söyledi.  Kamalak, Esad’ın “reformlar konusunda kararlı göründüğünü” de anlattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!