Aynı doktorun elinden iki çocuk komada

Güncelleme Tarihi:

Aynı doktorun elinden iki çocuk komada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Konya’da özel bir hastanede geniz eti ve bademcik ameliyatı olan 7 yaşındaki Yusuf Nurulgür ile ameliyat için narkoz verilen 9 yaşındaki Osman Nuri Uğurlu komaya girdi.

İlköğretim 1’inci sınıf öğrencisi Yusuf Nurulgür önceki gün Uzman Doktor K.Ç. tarafından 20 dakikada ameliyat edildi. Çocuk, operasyondan çıktıktan 10 dakika sonra solunum sıkıntısı yaşadı, vücudu şişti. Doktorlar tarafından çocuğa müdahaleye başlanırken, Dr. K.Ç. bu kez Osman Nuri Uğurlu için ameliyathaneye girdi. Ancak çocuk operasyondan önce verilen narkozun etkisiyle Yusuf gibi fenalaştı.
Yüksek doz anestezi şüphesi
Hastaneye, Konya Numune Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde görevli Uzman Doktor Murat Öncel çağrıldı. Öncel, çocukların akciğerlerine yoğun bir şekilde dışarıdan hava basıncı geldiğini, bunun sonucunda akciğerin büzüşerek işlevini kaybettiğini tespit etti. Vücutlarına delik açılıp takılan tüple akciğerin etrafındaki hava dışarıya boşaltılan çocuklar Konya Numune Hastanesi Reanimasyon Ünitesi’nde tedaviye alındı. Çocukların sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yusuf’un babası Hüseyin Nurulgür (33), “Oğluma yüksek dozda anestezi verildiğine inanıyorum” dedi. Hastanedeki bademcik ve geniz eti ameliyatları bir süreliğine durduruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!