Aynı Adli Tıp’tan iki farklı rapor

Güncelleme Tarihi:

Aynı Adli Tıp’tan iki farklı rapor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

İzmir Çiğli’de, tartıştığı eşi Gülnara Unayuk’u (24) boğazını keserek öldürmekten yargılanan Mesut Unayuk (29) için, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun verdiği, “Cezai ehliyeti yoktur” ve “Cezai ehliyeti vardır” şeklindeki 2 zıt rapor kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Mesut Unayuk’un uyuşturucudan kaydı bulunduğu, Buca Kapalı Cezaevi’nde sinir krizi geçirdiği, kaldırıldığı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde infaz koruma memurunun boğazını jiletle kesip yaraladığı belirtildi.

Savcı da itiraz etti

Duruşmada, sanık için İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nin “Cezai ehliyeti vardır”, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4’üncü
İhtisas Kurulu’nun ise “Cezai ehliyeti yoktur” raporu verdiği de ortaya çıktı. Sanık avukatı ve savcının çelişkili raporlara itirazları üzerine, mahkeme heyeti, dosyanın Ankara Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na gönderilip, raporlar arasındaki çelişkinin giderilmesi için yeni rapor alınmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!